Ceferiştii acceptă 2,4% în plus la salariu

După greva “spontană” de săptămâna trecută, ceferiştii se mulţumesc cu o creştere de 2,4% la salariu şi suspendă protestele în următoarele 3 luni, adică până în august, când liderii lor de sindicat spun că se vor întâlni cu reprezentanţii FMI şi îi vor convinge să le accepte o majorare de 10% la leafă. Sindicatele din sector au semnat deja acordul cu Ministerul Muncii, a anunţat, astăzi, Gheorghe Frăţică, preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial.

“Vineri, 25 aprilie, acordul a fost semnat de către CFR Infrastructură, sâmbătă a fost semnat şi de colegii de la CFR Călători, iar mâine (marţi, n.r.) va fi semnat şi de CFR Marfă. Prin semnarea acestor acorduri s-au preluat clauzele din contractul colectiv de muncă, ce a expirat deja. În principal, este vorba de creşterea salariilor cu 2,4% pentru următoarele luni, dar şi de respectarea drepturilor prevăzute de lege pentru cei care lucrează în funcţii de execuţie”, a declarat Frăţică.

El a adăugat că „este un acord de principiu între părţi, urmând ca în iunie sau iulie să ne prezentăm în faţa reprezentanţilor FMI pentru a-i convinge că s-a făcut o greşeală şi că se impune o creştere a salariilor cu 10%, posibilă după rectificarea bugetară din luna august”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.