UPDATE 4! COD GALBEN de ploi torențiale în 5 județe. DN6 şi DN56, închise la ieşirea din Orşova

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit și extins, astăzi, atenționarea Cod Galben de ploi, în 5 județe din partea de vest și sud-vest a țării. Viiturile au creat probleme pe mai multe porţiuni de drumuri naţionale, închise sau cu trafic restricţionat la ieşirea din Orşova spre Moldova Nouă – Moldova Veche, respectiv spre Caransebeş şi spre Drobeta-Turnu Severin. 

Meteorologii atenționează că, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și, izolat, 40-50 l/mp.

În sud-vestul țării va continua să plouă și în noaptea următoare (15/16 septembrie), dar cantitățile de apă vor fi în diminuare.

Alunecări de teren, un mort

Ploile abundente au provocat şi alunecări de teren la Orșova, pe malul Dunării, iar un autoturism în care se afla o persoană a fost acoperit de pământ. Omul a murit.

Pompierii au mai intervenit în această dimineaţă, tot în Orşova, pentru salvarea unei femei al cărei autoturism a fost luat de ape.

Drumuri închise

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din IGPR, în judeţul Mehedinţi, traficul rutier este închis pe DN6, la km 368, la ieşirea din Orşova către Caransebeş, din cauza unei alunecări de teren, dar şi a depăşirii cotei de inundaţie a pârâului Seracova.

UPDATE ora 22.00: CNADNR anunţă că a închis din nou circulaţia pe DN6 şi DN57.

UPDATE ora 16.30: Circulaţia a fost reluată pe DN6.

UPDATE 15.30: Circulaţia a fost reluată pe DN57, la km 2+800, iar între kilometrii 19+000 şi 20+700 se circulă îngreunat pe jumătate de cale, din cauza căderilor de pietre şi pământ pe partea carosabilă.

UPDATE ora 13.40: CNADNR a deviat circulaţia de pe DN6 pe următoarea rută ocolitoare:

DN 67D Herculane- Baia de Aramă- Târgu Jiu- DN 67 Severin.

Tot pe DN6, pe tronsonul Orşova – Drobeta-Turnu Severin, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, dirijat de poliţişti, la km 347 (în zona Gura Văii) şi 357+400 de metri (la intrarea în tunelul Bahna), din cauza apei acumulate şi a noroiului scurs de pe versanţi. Lucrătorii de la drumuri acţionează pentru degajarea părţii carosabile.

De asemenea, a fost oprită circulaţia pe DN57, la ieşirea din Orşova către Moldova Veche.

Rută ocolitoare: DN 6 Severin – DN 67 Târgu Jiu – Baia de Aramă – DN 67 Herculane

În judeţul Caraş-Severin, traficul rutier este întrerupt pe DN57 Berzeasca – Moldova Veche, între localitatea Liborajdea şi intersecţia cu DJ571A – Sicheviţa (kilometrii 86-87), din cauza unei viituri.

Este afectat traficul local, cel de tranzit fiind deja întrerupt în jud. Mehedinţi, pe tronsonul Berzeasca – Orşova, în zona Şviniţa, la km 61+200 m, din cauza unui podeţ rupt în 3 septembrie, precizează INFOTRAFIC. 

Tot în judeţul Caraş-Severin, traficul rutier este îngreunat pe DN57B, la km 58, în zona Bozovici, din cauza apei acumulate pe carosabil, aceasta măsurând 10-15 cm. În cazul în care adâncimea apei va creşte, traficul rutier va fi oprit.

Temperaturile au scăzut cu câteva grade şi în restul ţării, astfel că la Bucureşti nu mai sunt 30 de grade, ci se aşteaptă astăzi maxime de 26 de grade, la fel ca pe litoral. Vremea rămâne însă în continuare caldă.

De mâine, ploile se opresc. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.