Consiliul administrativ de afaceri, in 2 saptamani

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu vrea sa infiinteze in doua saptamani un Consiliu administrativ de afaceri, prin care Guvernul sa aiba o interfata cu mediul privat. El a declarat luni, la TVR1, ca spera sa ajute astfel companiile din Romania sa fructifice oportunitatile de afaceri din afara Uniunii Europene.

“Sper ca in doua saptamani sa pot infiinta un Consiliu administrativ de afaceri, care sa reprezinte interfata dintre Guvern, primul-ministru in special, si mediul privat de afaceri in general. Cred in aceasta teorie care inseamna presiunea mediului privat asupra structurilor de stat, asupra felului in care ele functioneaza”, a spus Ungureanu. Prim-ministrul a aratat ca vrea sa intensifice dialogul cu Camera de Comert Americana din Romania (AmCham), Consiliul Investitorilor Straini, Camera de Comert Germana, si alte organizatii.

In context, el a aratat ca intentioneaza astfel sa ajute companiile din Romania sa fructifice oportunitatile de afaceri din afara Uniunii Europene. “Acest tip de dialog trebuie mentinut foarte puternic, pentru ca, in intentia mea, ajutorarea agentilor economici privati care sunt seriosi, buni platitori de taxe, confortabili in ceea ce fac, in modul in care realizeaza profitul, sa-si proiecteze interesul in exterior. Si nu neaparat in UE, ci in afara UE”, a mai spus premierul. Seful Guvernului a precizat ca vizeaza in acest sens pietele din Turcia, China, Federatia Rusa, zona Golfului. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.