Crin Antonescu: Relu Fenechiu să demisioneze în urma unei sentinţe judecătoreşti, chiar nedefinitive

Crin Antonescu, preşedintele PNL şi coprezedinte al USL, a declarat, luni, că ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, va trebui să demisioneze din Guvern numai după ce instanţa va da o soluţie nefavorabilă în cazul său. Ca o concesie, el spune că sentinţa nu trebuie să fie definitivă pentru ca şeful Transporturilor să-i piardă fotoliul. Astfel, nu vom mai aştepta, ca în cazul lui Mircea Diaconu, ca procesul să se termine la cel mai înalt complet al instanţei supreme.

Întrebat dacă este de acord cu premierul Victor Ponta ca în cazul în care Relu Fenechiu va fi găsit vinovat în prima instanţă, ministrul să-şi dea demisia din Guvern, Antonescu a răspuns că susţine această idee.

“Sunt de acord pentru că în momentul în care instanţa se va pronunţa, chiar dacă nu este vorba de o sentinţă definitivă, chiar dacă nu putem vorbi în sens juridic de vinovăţia cuiva, în cazul unei sentinţe nefavorabile, avem totuşi de-a face cu o sentinţă, ceea ce înseamnă cu totul altceva decât părerea unei părţi. Să nu uităm că dacă vrem să avem justiţie cu adevărat – Procuratura, instituţie extrem de importantă, Parchetul, DNA, toate acestea sunt părţi -. Este statul versus un cetăţean. Judecătorii sunt cei care au dreptul la sentinţă şi numai ei”, a spus liderul PNL, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al PNL.

Comisia Europeană a solicitat, în raportul suplimentar pe Justiţie, întocmit în cadrul MCV, ca parlamentarii incompatibili să demisioneze, iar celor care sunt anchetaţi penal să le fie ridicată imunitatea.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată în 28 iunie 2012 de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în dosarul Sucursalei de Intreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

El este este acuzat, alături de 3 foşti directori ai societăţii, de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată (39 acte materiale) şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice.

În dosar sunt 6 inculpaţi, iar anchetatorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile şi imobile ce le aparţin, pentru recuperarea pagubelor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.