Crin l-a convins pe Ponta: UDMR nu intră la guvernare

Disensiunile din USL pe tema acordării UDMR unui portofoliu în viitorul Cabinet Ponta II au încetat, luni după-amiază, după întâlnirea dintre Victor Ponta și Crin Antonescu, cei doi stabilind să nu-i coopteze la guvernare pe maghiari. Ei i-au prezentat-o și lui Kelemen Hunor, care a declarat că UDMR va face o opoziție constructivă.

Acum problemele sunt altele: PNL și PSD se bat pe câteva ministere: cel al Finanțelor, pe care PSD consideră că trebuie să îl păstreze chiar dacă Florin Georgescu s-a întors viceguvernator la BNR, iar PNL vrea portofoliul pentru Daniel Chițoiu; Ministerul Apărării, pe care se bat Gabriel Oprea (UNPR) și Corneliu Dobrițoiu, dar și Sorin Frunzăverde, ambii de la PNL; Ministerul Afacerilor Europene, care nu va mai fi condus de Leonard Orban, fiind vânat de europarlamentarul PNL Ramona Mănescu, soția primarului Sectorului 6, Rareș Mănescu, prieten bun al lui Crin Antonescu.

Ce se știe sigur este că noul Executiv va avea 22 de portofolii și 3 vicepremieri: Gabriel Oprea, Liviu Dragnea și Daniel Chițoiu.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Nu ma intereseaza cu ce la convins Crin Antonescu pe domnul Ponta!Cceea ce ma intereseaza este ca UDRM nu are acces la guvernarea Romaniei careia i-a facut destul rau in cei aproximativ 14 ani de prezenta neintrerupta in scaunul puterii. De la 7,ceva% formatiunea maghiara a iesit sifonata bine din recentele alegeri fiind cit p-aci sa nu intre in Parlament ,ceea ce ar fi fost chiar foarte bien pentru vreo patru ani . Diferenta de voturi este constituita da maghiarii nemultumiti de guvernarile succesive UDMR pentru ca nu se regasesc foarte multi unguri ardeleni pe listele partidului lui Tokes, ceea ce denota ca acesti oameni au mintile cu ei si devin din ce in ce mai nemultumiti de prestatia formatiunii care zice ca-i reprezinta. La ora actuala cel maio puternic partid din Transilvania sete PNL. Daca pentru urmatoarrea guvenare udrm nu pupa guvernarea va garantez ca la viitoarele alegeri nu pupa nici Parlamentul , cea ce ar trebui sa duca la dizolvarea in partide fara tenta etnica ,asa cum este si normal intr-o tara europeana.Daca domnul Ponta vrea sa o ia pe urma tatucului sau “sarac si cinstit”, dar cu un Rolex de aur la mina n-are decit, dar in cazul acesta sa se mute la Budapesta!

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.