CTPark Arad, pe țeavă

Parcul logistic Cefin Arad, cu o suprafață de 93.000 m2, este în curs de a fi inclus în portofoliul CTP – dezvoltator din Republica Cehă aflat în continuă extindere în România -, sub denumirea de CTPark Arad.

CTP, al patrulea cel mai mare dezvoltator industrial din Europa, continuă să vizeze noi oportunități de afaceri în afara pieței de origine din Republica Cehă, iar România este considerată următoarea piață cheie pentru extinderea la nivel mondial a Rețelei CTPark premiate.

Noul parc logistic CTPark Arad va oferi proprietatea premium de clasa A sub semnătura companiei și unități disponibile de la 1.000 m2 cu posibilitatea de extindere a terenurilor neexploatate. Parcul este adecvat în special companiilor de producție și logistică, cu precădere celor care caută să profite de soluțiile plug & play (conectare și folosire) ale serviciilor complete oferite de CTP. Printre actualii chiriași ai parcului se află Gebruder Weiss, Schenker și Gefco.

Parcul este situat la marginea de sud-vest a orașului Arad, la 30 km de la Timișoara, al treilea oraș ca mărime din România. Fluxul intens Arad-Timișoara este generat de investitori implicați în producție și logistică, datorită localizării sale ideale în vestul României pe rutele de transport importante care leagă Europa Centrală și de Sud-Est.

Creșterea continuă a industriei este susținută și de costurile atractive ale forței de muncă, o forță de muncă calificată și de administrația locală care acordă sprijin. Fluxul intens Arad-Timișoara găzduiește un grup de investitori străini, printre care Continental, Flextronics, Procter & Gamble, Linde Group, Draxlmaier Group și FM Logistic.

„România este o piață importantă de creștere pentru CTP și credem că este momentul potrivit pentru a extinde rețeaua CTPark în regiune”, a precizat Remon Vos, directorul general executiv al CTP.

„Peste 37.000 de oameni sunt angajați în parcurile noastre numai în Cehia, deci intrarea în România a CTP poate fi văzută ca un factor cheie pentru scăderea ratei șomajului în orașele și regiunile în care ne-am localizat parcurile. 400 de companii internaționale apelează la Rețeaua CTPark de acasă și știu că multe dintre aceste companii caută în mod activ oportunități în România”, a adaugat el.

Arad este cel mai important punct de legătură pentru transportul rutier și feroviar trans-european din vestul României, inclus în al patrulea Coridor pan-european care leagă țările din Europa de Vest de cele din Europa de Sud-Est și de cele din Orientul Mijlociu.

Orașul deține o rețea extinsă de metrou ușor (a doua după București) și mai multe linii de autobuz care acoperă cea mai mare parte a cartierelor și suburbiilor orașului. Aeroportul Internațional Arad, cu cel mai mare și mai modern terminal de mărfuri din vestul României, se afla la numai 4 km vest de centrul orașului Arad și este conectat direct la varianta de ocolire de vest a Aradului care face parte din autostrada A1

CTP continuă să se extindă în România. Dezvoltatorul a finalizat recent predarea unei proprietăți de 4.000 m2 pentru clientul Fränkische, existent în CTPark Turda.

CTP este un dezvoltator și administrator de imobile comerciale cu servicii complete, cu sediul în Republica Cehă, specializat în livrarea și administrarea parcurilor de afaceri de înaltă tehnologie construite la comandă pentru companiile principale internaționale și naționale care fac investiții strategice în operațiuni noi sau extinse în Europa Centrală.

CTP este proprietarul rețelei CTPark, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium din Europa Centrală, cu peste 2,5 milioane de metri pătrați de proprietăți de clasa A în peste 40 de amplasamente strategice. CTP deține, de asemenea, o serie de proiecte de birouri independente, inclusiv Spielberk Office Centre din Brno și IQ Ostrava. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.