DN5, blocat din nou de proteste la Uzunu

DN5 (E70) dintre Bucureşti şi Vama Giurgiu – Ruse este blocat şi în această după-amiază, la ora 15.30, în satul Uzunu, comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, de un protest al locuitorilor din zonă, care traversează încontinuu pe trecerea de pietoni de la intersecţia cu DJ603, nemulţumiţi că licitaţia pentru reabilitarea carosabilului distrus a avut loc în urmă cu 8 luni dar Consiliul Judeţean nici până în prezent nu a desemnat câştigătorul.

La faţa locului au sosit jandarmii şi poliţiştii rutieri, care încearcă să stăpânească spiritele, deoarece şoferii de TIR-uri devin din ce în ce mai nervoşi, cerând să fie lăsaţi să treacă spre şi dinspre punctul de trecere a frontierei.

Nu este singura dată când oamenii din Uzunu ies în stradă pentru a atrage atenţia opiniei publice asupra faptului că autorităţile judeţene au blocat banii pentru repararea şoselei – singura explicaţie a amânării la infinit a organizării de şantier. Direcţia de Transporturi a CJ a găsit o soluţie provizorie de astupare a gropilor din asfalt dar oamenii nu mai doresc acest lucru, de teamă că drumul va rămâne aşa.

protest uzunu 2

Din păcate, nu este singurul drum din ţară aflat în această situaţie iar nici la autostrăzi nu stăm mai bine: de 2 ani cu noua guvernare, nu a început construirea niciunei autostrăzi. Ministrul Dan Şova a semnat, ieri ordinul de începere a lucrărilor la două loturi din autostrada Sebeş-Turda, care vor debuta pe 20 mai, dar nu la propriu, deoarec, potrivit contractelor semnate în 17 aprilie a.c., 4 luni durează numai realizarea proiectului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.