Două zile cu vânt, ploi, lapoviță și ninsoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare de precipitații mixte și intensificări ale vântului în întreaga țară începând de mâine dimineață până joi seară. Temperaturile vor scădea și ele cu până la 10 grade, noaptea fiind negative. Cea mai afectată va fi jumătatea de est a țării, unde ziua termometrele vor arăta maxim 3…5 grade. În vest vor fi 12 grade la Timișoara și 11 la Arad, însă noaptea temperaturile vor coborî sub pragul înghețului. 

Potrivit informării ANM, în intervalul 18 martie, ora 09.00 – 19 martie, ora 22.00, vremea se va răci iar precipitațiile vor cuprinde treptat toată jumătatea de est a țării.

Vor fi predominant ninsori în Moldova, dar și lapovițe și ploi, temporar, în Dobrogea, Muntenia și Transilvania.

În noaptea de miercuri spre joi (18/19 martie), vor cădea precipitații mixte și în Oltenia, iar joi, 19 martie, acestea se vor semnala îndeosebi în nord-estul, sudul și centrul teritoriului.

De asemenea, în zona de munte va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va avea intensificări temporare la munte și în Dobrogea, Moldova și Bărăgan, cu viteze la rafală de până la 55-65 km/h.

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza informarea emisă astăzi. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.