Elena Udrea demisioneaza dupa rezultatele catastrofale din Bucuresti

Elena Udrea, vicepresedintele PDL si sefa Organizatiei Bucuresti a partidului, a anuntat ca va drenunta la functia detinuta la Capitala din noiembrie 2010, demisia sa urmand a fi depusa dupa validarea alesilor locali (cel mai probabil miercuri). Amintim ca, asa cum a spus si Victor Ponta, PDL “a fost dat afara din Bucuresti”, dupa ce a pierdut cele doua mandate de primar de sector pe care le avea, precum si majoritatea pe care o detinea in CGMB. Cat despre sansele lui Silviu Prigoana la fotoliul de primar general, acestea sunt discutabile.

“Ca om politic responsabil si cu onoare, am decis inca de duminica seara sa demisionez din functia de presedinte al PDL Bucuresti, demisia fiind efectiva dupa validarea alesilor locali de la nivelul Capitalei, in conformitate cu prevederile legale”, a declarat Udrea.

Ea a apreciat ca “rezultatele alegerilor locale la nivel national sunt departe de a fi multumitoare”, desi PDL a castigat un numar de primarii aproape egal cu cel din 2008, iar scorul politic tinde catre cel pe care partidul si l-a propus.

Udrea a mai mentionat ca democrat-liberalii sunt constienti de “votul negativ, sanctionator” dat de electorat. In opinia sa, “este momentul unei analize serioase si a unei introspectii personale la nivelul liderilor partidului”.

“Cred ca e foarte important sa vorbim mai putin si sa actionam mai mult. Trebuie sa decidem rational pe ce drum vom merge in continuare”, a spus Elena Udrea, declarandu-se convinsa ca o analiza va viza si PDL Bucuresti, dat fiind faptul ca scorul obtinut atat in cele sase sectoare, cat si la CGMB este sub tinta fixata, dar si sub asteptarile sale. Udrea a subliniat ca atat ea, cat si cei sase presedinti de sectoare, isi asuma aceste rezultate, iar un rezultat slab nu poate ramane fara urmari.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.