Ford a produs la Craiova motorul cu numărul 250.000

Constructorul auto american Ford a anunţat, astăzi, producţia motorului cu numărul 250.000 la fabrica din Craiova, un EcoBoost de 1,5 litri şi 180 CP, care va fi exportat în SUA pentru a echipa un model Fusion. Ford a început producţia de motoare la uzina din Craiova în luna mai 2012, cu motorul EcoBoost de 1 litru, urmat în aprilie 2013 de motorul EcoBoost de 1,5 litri. În prezent, Ford produce la Craiova aproximativ 1.000 de motoare pe zi, din ambele categorii.

“Uzina de Motoare de la Craiova are un rol foarte important în ansamblul flexibilităţii sistemului global Ford de producţie a motoarelor, contribuind semnificativ la cerererea mare pentru vehicule Ford cu consum redus de combustibil şi emisii scăzute de CO2”, a declarat într-un comunicat noul şef al al secţiei de Producţie Motoare de la Craiova, John Oldham.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri a fost lansat în premieră anul trecut în China pe noul Ford Mondeo, urmat de modelul Fusion sedan în America de Nord, şi va fi de asemenea disponibil pe varianta europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

Totodată, Ford a anunţat că motorul EcoBoost de 1,5 litri fabricat la Craiova va echipa Ford Focus, primele unităţi urmând să fie transportate la uzina de asamblare a acestui model din Saarlouis (Germania) în a doua jumătate a acestui an.

Uzina de Motoare de la Craiova are în prezent aproximativ 1.000 de angajaţi, care lucrează în două schimburi.

Grupul american produce la Craiova şi modelul B-Max. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.