Ford Craiova începe producţia motorului Ecoboost 1,5 litri

Ford Motor Company anunţă începerea, la finalul lunii aprilie, a producţiei motorului pe benzină EcoBoost de 1,5 litri, fabrica de la Craiova. Noul motor va fi mai întâi introdus pe piaţa chineză pe noul Ford Mondeo, model ce va fi lansat la sfârşitul lunii la Salonul Auto de la Shanghai 2013. Ulterior, noul motor de 1.5 l EcoBoost va echipa modelul Fusion în America de Nord în cursul acestui an, respectiv noul Mondeo în Europa, precizează compania Ford.

Ford are acum capacitatea de a construi 1,6 milioane de motoare EcoBoost anual şi extinde numărul de fabrici care produc motoare EcoBoost în Europa, Asia şi America de Nord.

Motorul EcoBoost de 1,5 litri este dotat cu tehnologia turbo EcoBoost, injecţie directă de combustibil şi supape cu distribuţie variabilă, generând puterea unui motor mai mare şi consumul unui propulsor de mici dimensiuni.

„Motorul de 1,5 litri este o apariţie esenţială din punct de vedere strategic pentru Ford, având în vedere eforturile companiei de a răspunde cererii puternice la nivel mondial pentru motoarele sale EcoBoost în patru cilindri. Odată cu lansarea celui mai nou motor al său cu consum redus, Ford are acum capacitatea de a construi 1,6 milioane de motoare EcoBoost anual. Până la sfârşitul anului 2013 şase uzine Ford din Europa, Asia şi America de Nord vor produce motoare EcoBoost, triplându-se astfel numărul fabricilor care produceau astfel de motoare în 2010”, se mai spune în comunicatul Ford Motor Company.

Tehnologiile EcoBoost ameliorează atât consumul, cât şi emisiile de CO2 cu până la 20%. În plus, pe unele pieţe sunt oferite reduceri de taxe clienţilor care achiziţionează vehicule echipate cu motoare de 1,5 litri sau mai mici.

Ford a vândut peste 600.000 de vehicule echipate cu motoare EcoBoost la nivel mondial de la debutul gamei în 2009, odată cu lansarea motorului EcoBoost V6 de 3,5 litri. Ford a adăugat motorul EcoBoost de 2 litri în 2010. A urmat apoi motorul EcoBoost de 1,6 litri în 2011, iar anul trecut a fost lansat motorul EcoBoost de 1 litru, câştigând premiul „Motorul Internaţional al Anului 2012”. Până la finalul acestui an, aproape 80% din modelele companiei la nivel mondial vor fi echipate cu tehnologia EcoBoost.

Ford produce în prezent la fabrica din Craiova automobile B-MAX şi motoare de un litru EcoBoost. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.