FORT: Schimbarea de mandat de la Ministerul Transporturilor nu trebuie să afecteze parcursul modificarilor legislative pregatite în ultimele 3 luni

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) solicită în mod public Guvernului “să asigure continuitatea demersurilor de modificare a legislaţiei specifice transporturilor rutiere”, după schimbarea din funcţie a ministrului Dan Şova.

Redăm integral comunicatul remis redacţiei:

„Dupa cateva luni de munca asidua pentru modificarea unor acte normative specifice domeniului de transport rutier si dupa ce au fost instaurate principii clare pe care trebuie sa le urmareasca legislatia corespondenta, piata de transport risca sa reia totul de la zero.

Din experienta ultimilor ani, schimbarea ministrului conduce la „resetarea” memoriei functionarasilor din Ministerul Transporturilor. Ultimele luni au demonstrat cat de importanta este interventia personala a unui ministru in ceea ce priveste principiile ce stau la baza unor reglementari.

Daca Guvernul nu asigura continuitate materialelor legislative si principiilor negociate si asumate cu Ministerul  Transporturilor, reprezentantii organismelor patronale si profesionale trebuie sa reia intreg procesul in compania celor ce intre doua birouri schimba total sensul actului in cauza.

FORT spera ca va exista aceeasi deschidere reala la Ministerul Transporturilor, indiferent de conducerea stabilita, iar actele normative la care s-a lucrat luni de zile vor ajunge sa fie publicate in Monitorul Oficial in cel mai scurt timp.

In cazul in care comportamentul MT se modifica, piata de transport revine in mod cert la protestele organizate in decembrie 2013”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.