GALERIE FOTO. Sezonul 2014 începe la Soci pentru Sebastian Barbu. Este antrenorul fratelui său Alex, schior

Sezonul 2014 începe pe zăpadă pentru pilotul Sebastian Barbu, dar nu la Campionatul European de Raliuri, ci la Soci, în calitate de antrenor al fratelui sau, Alex Barbu, schior calificat la Jocurile Olimpice de Iarnă. 

La fel ca în 2013, Sebastian Barbu a decis şi în 2014 să participe la cât mai multe etape din Campionatul European de Raliuri. Pasionat de raliurile pe zăpadă, el a fost nevoit să renunţe la startul în primele trei etape ale sezonului din ERC, în Austria, Letonia şi cursa de casă de la Sibiu. Motivul este cât se poate de întemeiat: pilotul este implicat în pregătirea fratelui său, Alex Barbu, pentru Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci.

“Sunt foarte fericit ca fratele meu a reusit sa obtina calificarea la Olimpiada de Iarna, iar in aceasta perioada avem un program intens de pregatire pentru acest eveniment extrem de important”, a spus Sebastian Barbu.

alex barbu 1

Sebastian Barbu, fost campion national de schi, se dovedeşte un excelent antrenor, dovadă performanţa remarcabilă a fratelui său de a se califica la Jocurile Olimpice de Iarna de la Soci în probele de schi alpin. Alex Barbu va concura in probele de slalom urias si slalom special.

“Schiul a fost prima mea dragoste, pe care nu am uitat-o inca. Am renuntat la primele trei etape din Campionatul European pentru a-l pregati pe fratele meu inaintea celei mai importante competitii din cariera oricarui sportiv. Mi-ar fi placut si mie sa particip la o olimpiada ca sportiv, dar sunt multumit ca pot sa-l ajut de pe margine pe fratele meu”, a mai spus Sebastian.

alex barbu 2

Pilotul sibian isi va incepe campania din Campionatul European de Raliuri in luna martie, cu Raliul Greciei programat in ultimul weekend al lunii.

“Raliul Acropolelor este o etapa clasica la care mi-am dorit sa particip de cand m-am apucat de acest sport, iar faptul ca anul acesta face parte din Campionatul European este perfect pentru mine”, a conchis Sebastian Barbu. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.