Încă 2 noi puncte fixe de control rovinietă

Începand de astăzi au fost puse în funcțiune două noi puncte fixe de control a valabilităţii rovinietei, astfel că numărul lor a crescut la 72, după ce anul acesta au mai fost activate 2 puncte în 30 aprilie şi 4 în 24 februarie.

Controlul valabilității rovinietei se mai realizează prin intermediul a 14 puncte mobile de control, prin personalul cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând IGPR şi ISCTR și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.

“Aceste puncte noi puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto”, precizează CNADNR.

Punctele de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNADNR SA., sistem care permite emiterea rovinietelor atât prin punctele de lucru ale distribuitorilor autorizați de CNADNR SA, cât și prin intermediul SMS (pentru utilizatorii români și doar pentru perioada minimă de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul în parte).

Verificaţi, înainte de a părăsi localitatea, valabilitatea rovinietei. Aveţi posibilitatrea să o faceţi la www.cnadnr.ro, secțiunea Verificare Rovinietă. Introduceţi datele vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare) și codul de siguranță. Nu se furnizează date pentru rovinietele a căror valabilitate a expirat sau urmează să intre în vigoare la o dată ulterioara efectuării verificării pe site. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.