Încă un rezultat-record al Grupului Kuehne + Nagel

În 2014, Grupul Kuehne + Nagel și-a îmbunătățit performanțele în toate domeniile de activitate: cifra de afaceri netă de 17,501 milioane de franci elvețieni a fost de 1,9 % (in valuta 5.1 %), mai mare decât în anul precedent; profitul brut a crescut cu 0,5 % (în valută de 2,9%) la 6,288,000 CHF, iar rezultatul operational (EBITDA) s-a mărit cu 4,5 % (în valută 7,8%), la 1.005 milioane de franci elvețieni; cîștigurile au crescut cu 6,1 % (în valuta 9,7%) și 644 milioane CHF.

Pentru anul financiar 2014, Consiliul de Administratie va propune un dividend mai mare cu 4,00 CHF pe actiune, precum si plata unui dividend extraordinar de 3,00 CHF pe actiune la Adunarea Generala, se arată în comunicatul remis de companie redacției.

kuehne nagel group

“Intr-un mediu economic volatil cu etaloane monetare fluctuante, am fost capabil sa ne extindem simultan cotele de piata si sa ne crestem rezultatele in 2014. Redresarea transportului rutier a avut o contributie esentiala la imbunatatirea profitabilitatii; pentru prima oara profitul a fost raportat peste patru trimestre consecutive”, a comentat Dr. Detlef Trefzger, CEO.

”As dori, de asemenea, sa subliniem performanta excelenta continua in transportul aerian si imbunatatirea viitoare a rezultatelor pentru contract logistics. In transportul rutier international am crescut volumele si am reusit sa mentinem marjele stabile, in ciuda volatilitati ridicate a ratelor si a impactului valutar negativ.Combinand competenta pe fiecare sector industrial, puterea noastra inovatoare si gestionarea eficienta a costurilor ne consolidam pozitia pe piata, in timp ce, in acelasi timp generam valoare adaugata pentru clientii nostri”, a adaugat el.

Dezvoltarea transportului maritim

Gestionand peste 3,8 milioane TEU-uri, ceea ce reprezinta o crestere de 242,000 de containere sau 7% mai mult decat in anul precedent, Kuehne + Nagel a crescut mult mai rapid decat piata mondiala a transportului maritim care a castigat aproximativ 4%.

In special compania si-a marit oportunitatile de business generate de un climat economic imbunatatit in SUA si a obtinut cresteri de volum considerabile rutele comerciale din Pacific si Atlantic.

In ceea ce priveste traficul Asia-Europa, Kuehne + Nagel s-a concentrat pe stabilitatea marjei si nu a participat la competitia intensa a pretului.

Solutiile specializate, cum ar fi containere frigorifice si LCL au inregistrat o crestere solida a volumelor. Datorita volatilitatii ridicate a ratelor si a impactului valutar negativ, castigul inainte de plata taxelor si impozitelor (EBIT) a unitatilor de afaceri a fost usor sub nivelul anului precedent, cu toate acestea rata de conversie a ramas stabila la 30,3 %.

Transport Aerian

In transportul aerian Kuehne + Nagel a continuat drumul catre succes si in 2014. In plus, pentru a imbunatati profitabilitatea, compania a crescut tonajul cu 5.3% intr-o piata care a crescut moderat de la 3% la 4 %, astfel asigura clar pozitia ca si al doilea furnizor de servicii de transport aerian.

Factorii cheie de succes in transportul aerian sunt produsele specifice industriei transportate pe calea aerului, care au condus la castigarea unor business-uri semnificative in domeniul farmaceutic, auto si a sectoarelor de bunuri industriale. A crescut, de asemenea cererea pentru produsul lansat in 2013 “KN EngineChain”, un serviciu special pentru transportul si manipularea motoarelor de avioane.

3positive Kuehne+Nagel

Noul portal on-line “KN FreightNet”, care a fost lansat pe piata in 2014, subliniaza puterea inovatoare a lui Kuehne + Nagel stabilind un nou standard in industria de transport aerian. In comparatie cu anul precedent, EBIT s-a imbunatatit cu 7.2 %. Rata de conversie a evoluat pozitiv de la 25,3 % in anul precedent la 27,0 %

Transport Rutier International

In ceea ce priveste transportul rutier international, acesta s-a redresat in 2014. Comparativ cu anul precedent EBIT a crescut cu 38 milioane CHF. Strategia “Road 2 Profit”, implementata in 2013, a aratat un impact rapid si durabil. Ea se bazeaza pe optimizarea portofoliului de produse, accentul intens pe segmente specifice de clienti si de cumparare centralizata a capacitatii de marfuri

In timp ce s-a acordat prioritate imbunatatirii rezultatelor, dezvoltarea serviciilor inovatoare a ramas in centrul atentiei: de exemplu, produsul “I2M Overland” lansat in 2014 permite clientilor sa planifice si sa gestioneze logistica inbound a lantului de aprovizionare mai eficient.

Contract Logistic

Dezvoltarea favorabila a rezultatelor in logistica contractuala a continuat cu o crestere calitativa si o crestere EBIT de 7,7 % (in valuta 9,1 %).

Aceasta a fost in principal rezultatul concentrarii pe solutii si servicii scalabile pentru operarea la nivel international cu clientii din industriile selectate. Ulterior, proiecte complexe si inovatoare cu clienti la nivel mondial majore din domeniul farmaceutic, sectorul auto si e-commerce au fost achizitionate in 2014.

In acelasi timp, cresterea business-ului cu clientii existenti a depasit substantial cresterea pietei.Cifra de afaceri neta in logistica contractuala a crescut cu 4,4 % (in valuta 6.0%). Cu 3,4 % marja EBIT a ramas stabila la nivelul anului precedent.

Cifra de afacerii neta

Dupa plata formalitatilor vamale, a taxelor si impozitelor Grupul Kuehne + Nagel a realizat o cifra de afaceri neta de 17,501 milioane de franci elvetieni in 2014, ceea ce reprezinta o crestere de 1,9 % fata de anul precedent.

Efectele negative valutare au afectat cifra de afaceri neta de 546 milioane CHF (3,2 %). Toate regiunile au inregistrat cresteri ale cifrei de afaceri nete: Orientul Mijlociu, Asia Centrala si Africa de 3,5 %; Asia-Pacific cu 2,1 %; America de 1,9 % si Europa cu 1,7 %.

Profitul Brut

Profitul brut, care este un indicator al performantei mai bun decat cifra de afaceri realizata de o companie de logistica, a crescut cu 0,5% pana la 6288 milioane de franci elvetieni in 2014. Efectele negative valutare a avut un impact de 151 milioane CHF (2,4 %).

In Orientul Mijlociu, Asia Centrala si Africa profitul brut imbunatatit cu 3,9 %. In Europa profitul brut a crescut cu 0,8%, in Asia-Pacific cu 0,7 % in timp ce in America a scazut cu 1,8 %.

Dividend

Consiliul de Administratie va propune Adunarii Generale Anuale pe 05 mai 2015, distribuirea unui dividend de 4,00 CHF per actiune (anul precedent: CHF 3,85 pe actiune). Datorita pozitiei solide de lichiditate, actionarii vor beneficia in plus de la plata unui dividend extraordinar de CHF 3,00 pe actiune.

“Rezultatul anual arata: Strategiile noastre unitate de afaceri s-au dovedit a fi eficiente si eforturile noastre specifice la toate nivelurile au fost rasplatite.Ne-am stabilit obiective ambitioase si le-am atins cu un nou rezultat record. In 2015 conditiile de piata vor fi din nou o provocare, prin urmare, imbunatatirea continua a performantelor noastre ramane ambitia noastra clara.

CA este increzator ca dezvoltarea afacerilor pozitiva va continua pe tot parcursul anului aniversar”, a declarat Karl Gernandt, presedintele CA al Kuehne + Nagel International AG.

Cu aproximativ 63.000 de angajati in 1000 de locatii in peste 100 de tari, Grupul Kuehne + Nagel (www.kuehne-nagel.ro) este unul din liderii mondiali a companiilor logistice. Pozitia sa puternica pe piata sta in transporturile maritime ,aeriene,rutiere si in contract logistic cu un mare accent in furnizarea serviciilor IT – servicii bazate pe supply chain management. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.