INUNDAŢII: DN 67 cu restricţii, DJ 606B şi DJ 607 blocate

Traficul rutier este restrictionat pe DN 67 la Malovăţ, unde se circulă numai pe câte o bandă, după ce apele au inundat jumătate din carosabil, iar DJ 606 şi DJ 607 sunt blocate, în urma ploilor torenţiale căzute azi-noapte în judeţul Mehedinţi. Amintim că şi circulaţia trenurilor este afectată pe ruta Craiova – Dr. Tr. Severin, după ce calea ferată a fost acoperită de ape în zona Prunişor – Igiroasa, pasagerii fiind transbordaţi între trenuri cu autobuzele.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, traficul rutier pe DN67 se desfăşoară cu restricţii în localitatea Malovăţ, între Drobeta-Turnu Severin şi Târgu Jiu.

Astfel, după ce un pasaj peste calea ferată din localitatea Halânga a fost inundat din cauza canalizării care nu a făcut faţă precipitaţiilor abundente, două benzi ale sensului de mers Drobeta-Turnu Severin – Motru fiind acoperite de apă.

De asemenea, în Mehedinţi nu se circulă pe drumul judeţean (DJ) 606 B, între localităţile Poroina Mare – Stigniţa, care este inundat pe o distanţă de 50 de metri, motiv pentru care localnicii folosesc o rută ocolitoare.

Inundat este şi DJ 607, dar şi drumul comunal din satul Petra, comuna Bâcleş, pe o distanţă de 100 de metri.

Oprea: 5 localităţi inundate

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat astăzi, la videoconferinţa cu prefecţii, că 5 localități sunt afectate de precipitațiile abundente, în 4 județe: Mehedinți, Gorj aflate sub Cod Portocaliu, precum şi Dolj și Dâmbovița, aflate sub Cod Galben.

“Cele cinci localități sunt: Motru în judetul Gorj, Podul Grosului, Prunișor și Bălăcița, toate din județul Mehedinți și Carpen în Dolj”, a precizat el.

Gabriel Oprea a amintit că a fost emisă o avertizare hidrologică Cod Roşu pe râul Motru până în această seară la ora 18.00 şi de Cod Portocaliu şi Galben până luni la ora 14.00, care vizează creșteri de debite și niveluri ale apelor cu depășirea cotelor de atenție și inundație. În plus, au fost emise pentru o perioadă mai scurtă de timp, actualizări privind precipitații extinse, până duminică la ora 15.00, în județele Vrancea, Galați, Bacău, Vaslui și, local, în județul Neamț.

“Se află sub Cod Portocaliu localități din 6 județe: Caraș-Severin, Dolj, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Timiș și Cod Galben în localități din 9 județe: Mehedinți, Olt, Gorj, Dolj, Caraș-Severin, Sibiu, Timiș, Hunedoara și Vâlcea”, a mai spus vicepremierul.

Peste 30 de gospodării inundate în Dolj

În localitatea Cleanov, din judeţul Dolj, 35 de gospodării, respectiv curţi şi anexe gospodăreşti, au fost inundate de o viitură pe râul Desnăţui. Potrivit reprezentanţilor ISU Dolj, mai multe echipaje de pompieri intervin cu pompe pentru evacuarea apei.

La faţa locului se află şi prefectul Marius Deca, iar primarul a plecat să facă inventarierea pagubelor. Autorităţile sunt în alertă pentru situaţia în care se va impune evacuarea persoanelor, având pregătită o cameră în sediul primăriei, dacă localnicii vor fi evacuaţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.