Iulian Matache a depus jurământul de ministru al Transporturilor. "Scoatem la licitaţie SF pentru Comarnic-Braşov"

Iulian Matache a depus în această dimineaţă jurământul de ministru al Transporturilor, la Palatul Cotroceni, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a vicepremierului Gabriel Oprea şi a 6 miniştri, premierul Victor Ponta alegând să lipsească de la ceremonie.

Evenimentul a început la ora 9.00 şi a durat 5 minute, fără discursuri din partea şefului statului sau a noului ministru.

După plecarea preşedintelui Iohannis din sală, Iulian Matache – a doua propunere a premierului Victor Ponta, după ce prima, în persoana lui Mihai Fifor, a fost respinsă – a fost asaltat de jurnalişti.

matache juramant

Întrebat ce şanse sunt ca autostrada Comarnic – Braşov să fie construită în timpul mandatului său, după ce 10 km din lungimea ei au fost scoşi la licitaţie ieri, de CNADNR, Matache a răspuns “optimist”: „Vă daţi seama că nu ştiu cât de lung sau cât de scurt va fi mandatul meu”.

“Autostrada Comarnic-Braşov aţi aflat că s-au publicat la licitaţie, proiectare şi execuţie primele două tronsoane de capăt, urmând că până sfârşitul lunii să se depună, tot aşa, să se ridice PSA pentru celelalte 3 tronsoane, aşa cum am propus împărţirea acestei autostrăzi, să se scoată la licitaţie Studiul de Fezabilitate (SF), respectiv componenta de studiu geotehnic”, a explicat el cum vor fi cheltuiţi bani publici pentru al 4-lea SF al acestui tronson de autostradă în ultimii 10 ani, după 3 licitaţii nereuşite -, CNADNR schimbând acum strategia: licitează pe loturi.

Priorităţi: absorbţia şi Master Planul

Ca priorități ale mandatului său, Matache a enumerat continuarea investițiilor începute și creșterea gradului de absorbție a fondurilor europene în domeniu.

“Prioritățile sunt continuarea investițiilor începute, implementarea Master Planului, care a fost aprobat săptămâna trecută odată cu semnarea Programului Operațional Infrastructură Mare. De asemenea, creșterea absorbției, pentru că, din păcate, știm cu toții, situația nu e foarte roz, absorbția este destul de scăzută. În momentul ăsta, una dintre prioritățile importante ale ministerului este creșterea absorbției. De asemenea, reducerea arieratelor la companiile care au activitate”, a spus Iulian Matache.

Vezi AICI cine este Iulian Matache.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.