Lucrările de îmbunătățire a condițiilor de navigație pe 200 de km din Dunăre s-au încheiat

Administrația Fluvială a Dunării de Jos, unitate aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor (MT), a finalizat, astăzi, Proiectul de îmbunătățire a condițiilor de navigație pe Dunăre, Călărași – Brăila, km 375 – km 175, și a recepționat lucrările.

Acest proiect permite navigatorilor să ajungă la Cernavodă într-un timp mai scurt, fără a folosi varianta ocolitoare, datorită distribuției debitului de apă între Brațul Bala și Dunăre.

Potrivit MT, s-au desfășurat lucrări hidrotehnice în 3 puncte critice. Pe cel de-al treilea segment finalizat astăzi, s-au executat următoarele lucrări: un dig de dirijare, apărare de mal pe Insula Turcescu, dragaje pe Dunăre în zona Caragheorghe – Turcescu și pragul de fund de pe Brațul Bala. Acest prag a fost stabilit la Cota 0 Marea Neagră Constanța pentru a nu afecta ruta de migrație a speciei protejate de sturioni.

Etapa a II-a a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2016-2020 va completa lucrările existente pentru a facilita navigația între Km 346 Dunăre și Cernavodă și în perioadele de apă scăzută.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.