MAE: Mai multe porțiuni de drum din Serbia, impracticabile

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) le reaminteşte cetățenilor români care se deplasează pe teritoriul Republicii Serbia că, pe fondul precipitațiilor abundente, autoritățile locale au declarat în 15 mai stare de urgență pe întreg teritoriul Republicii Serbia, iar din cauza alunecărilor de teren și a inundațiilor, mai multe porțiuni de drum sunt oprite traficului.

MAE recomandă consultarea următorului link, pentru informații actualizate privind starea drumurilor:

https://www.amss.org.rs/index.php?option=com_google&view=standard&id=4&Itemid=181

Cele mai afectate regiuni de inundații sunt Sabac, Obrenovac, Krupan, Sremska Raca și Jamena, precum și localitățile aflate în amonte de Sabac.

“De asemenea, având în vedere creșterea debitului râului Sava, comandantul Centrului pentru Situații de Urgență, a dispus evacuarea satelor aflate în regiunea Sabac, pe cursul râului amintit (Drenovac, Sevarice, Tabanovic, Pricinovic, Majur, Misar, Orasac, Miokus, Dragojevac, Mrdjenovac și Provo)”, se arată în comunicatul de presă transmis astăzi.

Cele mai devastatoare inundaţii din ultimul secol au făcut ravagii în Bosnia-Herţegovina (unde un sfert din cei 4 milioane de locuitori sunt afectaţi), Croaţia şi Serbia.

Sursă foto: www.cugetliber.ro

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.