Marius Vorniceanu, vicepreședintele ASF, a demisionat

vorniceanuCând toată lumea se aștepta ca Mișu Negrițoiu să plece din fruntea ASF, transportatorii cerând insistent acest lucru încă de acum doi ani, a demisionat Marius Vorniceanu, vicepreședintele instituției, astăzi în jurul orei 16.30.

Potrivit liderului ASSAI, Cristian Muntean, Vorniceanu va merge la Curtea de Conturi.

“Decizia dânsului de a demisiona a fost luată cu o lună înainte, când a susțiunut un examen pentru funcția de secretar general al Curții de Conturi și va pleca începând cu data de 5 octombrie”.

“Doresc ca viitorul vicepreședinte responsabil de sectorul Asigurărilor-Reasigurărilor în ASF să aibă măcar o parte din calitățile domnului Vorniceanu: abordabil, deschis la comunicare și o persoană implicată și bine intenționată. Din nefericire, pleacă din ASF tocmai persoana care ar fi trebuit să rămână. Este singurul care ne-a ajutat atât în Parlament la Legea RCA, cât și în normele ASF emise în ultimii 2 ani, care au dus la o îmbunătățire a raporturilor dintre asigurat și asigurător. Sper ca Parlamentul  să rezolve reforma ASF în integralitate, până la alegerile parlamentare din 11 decembrie”, a precizat Muntean, unul dintre cei mai vocali critici ai ASF.

ASSAI a organizat în 2 decmbrie 2014 primul protest împotriva ASF, avertizând că prețurile RCA vor exploda. Negrițoiu a promis că va interveni – și, într-adevăr, Norma 23/2014 a fost modificată, însă insuficient.

După un an, în 17 decembrie 2015, toate asociațiile patronale din transporturi – COTAR, UNTRR, FORT, APTE 2002 etc. au blocat Bucureștiul. S-au ales însă cu promisiuni.

Puteți citi întreaga poveste (de doi ani) AICI.

În 15 septembrie, transportatorii de la UNTRR, FORT, APTE 2002, ARTRI și APULUM au protestat în fața sediului Guvernului., cerând inclusiv demisia lui Mișu Negrițoiu.

Magda SEVERIN

Sursă foto: wall-street.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.