UPDATE! Mitrea părăseşte Parlamentul, politica şi PSD-ul

Deputatul PSD Miron Mitrea nu mai aşteaptă sentinţa finală a judecătorilor în dosarul său de corupţie în care a fost condamnat deja de prima instanţă la 2 ani de închisoare cu executare. El a anunțat astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv Național (CExN) al PSD, că părăseşte Parlamentul şi renunță la politică și, în consecinţă, la apartenența sa la PSD.

UPDATE 2 februarie 2015: Mitrea a demisionat din Parlament, plenul Camerei Deputaţilor luând act de demisia acestuia în prima zi a sesiunii, 2 februarie.

Urmează ca locul său să fie vacantat.

“Intrarea și ieșirea din politică sunt chestiuni personale. Deci am decis că mă retrag din politică, din partid și Parlament”, le-a spus Miron Mitrea jurnaliştilor, menționând că “le-a spus multe” colegilor din CExN, fără a da însă amănunte.

Mitrea a precizat că va renunţa la Parlament începând cu noua sesiune parlamentară, adică din februarie 2015, până atunci fiind vacanţă parlamentară.

În 15 octombrie, Miron Mitrea a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost trimis în judecată de DNA în 5 martie 2009, pentru luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte comise pe vremea când era ministrul transporturilor în Guvernul Năstase.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.