Persoane şi maşini semnalate în Sistemul Informatic Schengen, depistate

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în perioada 28 iunie-6 iulie, 193 de persoane şi 49 de autoturisme semnalate în Sistemul Informatic Schengen (SIS).

Poliţia Română informează că, în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE al Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI) din cadrul IGPR, autorităţile de aplicare a legii din România au localizat pe teritoriul ţării noastre 136 de persoane care fac obiectul unor semnalări în SIS.

Poliţiştii români au pus în aplicare 18 mandate europene de arestare, au identificat 8 persoane semnalate ca dispărute şi au depistat 61 de cetăţeni căutaţi în vederea participării la o procedură judiciară.

Totodată, pe teritoriul României au fost identificate 39 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale emise de statele membre.

Partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 57 de persoane căutate de autorităţile române. Dintre acestea, 29 de persoane erau urmărite de Poliţia Română în baza unui mandat european de arestare, una era semnalată ca fiind dispărută iar 14 erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară.

Totodată, 10 autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale au fost identificate în statele membre. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.