Ponta, bilanț la 3 ani de guvernare: Băsescu la închisoare!

În lipsa celor 1 milion de locuri de muncă promise în 2012 când a preluat puterea, premierul Victor Ponta a apelat astăzi la rețeta care nu i-a dat greș niciodată: atacul la Traian Băsescu.

Bilanțul celor la 3 ani de la dărâmarea Guvernului Ungureanu de către USL s-a cantonat în jurul acestei teme fără a avea referiri la realizări ale celor 4 guverne Ponta, pentru simplul motiv că ele nu prea există: privatizările Oltchim și CFR Marfă au eșuat, creșterea economică este anemică iar autostrăzile rămân o continuă așteptare în ciuda introducerii supraaccizei la carburanți.

Reducerea TVA la 9% la alimente pare să nu mai aibă efectul scontat pentru 1 iunie, după ce retailerii s-au grăbit să scumpească produsele la raft.

Scăderea cu 20% a accizelor la carburanți începând cu 1 ianuarie 2016 a fost eliminată dintr-un foc de Senat din proiectul Codului Fiscal, iar impozitul pe dividende nu va mai fi eliminat, ci scăzut la 5%. Rămâne doar cota unică de TVA să fie redusă la 20%, începând cu anul viitor.

Ponta nu își mai amintește de promisiunile făcute și a ieșit la rampă cu altele: „În primul rând am vrut să spun că USL a promis premier de la PSD şi preşedinte de la PNL şi ne-am ţinut de cuvânt. Şi am mai promis ceva: Băsescu şi Udrea la închisoare! Parţial realizat”.

Liderul PSD a prezentat și o imagini revelatoare, proiectată pe un ecran, în care apărea el alături de preşedintele Klaus Iohannis, cu următorul text: “USL a promis premier de la PSD preşedinte de la PNL”.

Ce a mai rămas din USL s-a amuzat copios de  filmulețe cu „tiranii portocalii” Udrea, Băsescu, Videanu, Predoiu etc..

După vizionare, Ponta le-a mulțumit tuturor celor 235 de parlamentari care au votat în 27 aprilie 2012 moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ungureanu și s-a declarat mândru că a făcut parte dintre ei, dar și pentru că a votat „suspendarea președintelui de atunci”.

Premierul a spus, fugitiv, că a creat 250.000 de locuri de muncă și a redus TVA la pâine și la alimente.

Traian Băsescu l-a taxat pe Facebook:

basescu, ponta gugustiuc

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.