Ponta, hăcuit în PSD

Pierderea alegerilor prezidenţiale cu un ruşinos 10% diferenţă este urmată acum de linşarea lui Victor Ponta de către aripa Şova din PSD – până mai ieri susţinută de Hrebenciuc. Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3, cere ieşirea partidului de la guvernare – mai pe româneşte, demisia lui Ponta – iar fostul ministru ZERO al Marilor Proiecte şi al Transporturilor, Dan Şova, îi cere capul lui Dragnea, orchestratorul alegerilor. Să ne amintim însă că după pierderea alegerilor cu Geoană în decembrie 2009, şeful de campanie Ponta nu numai că nu a demisionat, dar a ajuns preşedintele PSD, luându-l pe Şova drept mâna sa dreaptă cu care l-a anihilat pe Geoană.

Mai întâi a ieşit la declaraţii Robert Negoiță, care a cerut retragerea PSD de la guvernare – adică demisia lui Ponta. Edilul a spus că rezultatul ruşinos al alegerilor prezidenţiale este „o lecţie” pentru PSD iar social-democraţii ar trebui să facă un pas în lateral sau chiar în spate.

”Poporul nu greșeste niciodată. Este o lecție pentru noi și ar trebui să facem un pas în lateral sau poate chiar în spate. Cred că după acest vot ar trebui să dam ocazia echipei lui Iohannis să vina să guverneze, eu sper sincer că ne va arăta o altfel de politică. Cred că nu mai trebui să se țină de această guvernare, dimpotrivă. În urma acestui vot, părerea mea este ca ar trebui să respectăm voința românilor. Aceste lucruri le voi supune și în ședință. Cred ca e un gest de normalitate, de decență. Partidele ar trebui să vină în așteptarea cetățenilor. Vor o altfel de guvernare. Important este ce vor românii.”, a declarat Negoiţă în această dimineaţă.

La scurt timp l-a completat Dan Şova, care a spus că „un pas în spate al domnului Dragnea este necesar în acest moment”.

„Nu cred că alegerile au fost pierdute de liderii din teritoriu, este o problemă mai specială. Cred că un pas în spate al domnului Dragnea este necesar în acest moment. De asta e un director de campanie, ca să-și asume răspundere. în mod evident această campanie a fost pierdută în primul rând din vina domniei sale, pentru că a fost șef de campanie”, a afirmat Dan Șova.

Dragnea: Nu se dau demisii când toată lumea este încinsă

Liviu Dragnea a parat anemic atacurile, cerându-le „colegilor din ţară” să stea calmi, deoarece nu se dau demisii când toată lumea e „încinsă”.

”Facem Comitet executiv naţional zilele acestea. Astăzi după-amiază ne consultăm. Am vorbit cu majoritatea colegilor din ţară şi opinia generală este să nu ieşim de la guvernare şi să ne întâlnim cât de curând să analizăm situaţia. Îi rog pe colegii din ţară ca în această seară să se întâlnească cu activul de partid şi să discute. Mâine sau poimâine facem Comitet executiv şi acolo facem planul. Le-am cerut şi le cer tuturor colegilor mei să stea calmi pentru că partidul merge înainte şi vor exista analize. Nu se dau demisii când toată lumea e încinsă”, a menţionat preşedintele executiv al PSD, la intrarea în sediul PSD, unde va avea loc o şedinţă de la ora 15.00.

Ponta “încet-încet se calmează”

Liviu Dragnea a mai spus şi că a vorbit astăzi cu premierul Victor Ponta, care “încet-încet se calmează”.

“Da, am vorbit şi o să mai vorbim. Ce poate să spună? Am discutat. Încet-încet se calmează. E normal, a fost un rezultat care nu l-a făcut fericit. O să se stabilizeze cât de curând. Mâine avem şedinţă de Guvern”, a spus Dragnea.

“Calmarea” se va produce împreună cu Daciana Sârbu, care se şi vedea prima doamnă în stat. Spre deoasebire de Nina Iliescu, Maria Băsescu şi soţia lui Emil Constantinescu, fata lui Ilie Sârbu, ajunsă pe culmile PSD într-o evoluţie fulminantă, va rămâne acum simplu europarlamentar, cu cele 3 case pe care nu vrea în ruptul capului să le înscrie în declaraţia de avere a soţului, care mai are 4 locuinţe. 

Sebi Ghiţă, în bârlog 

Marian Vanghelie, duşmanul de moarte al lui Sebi Ghiţă – care se şi vedea şeful PSD “în tandem cu Dragnea – a spus şi el că „este un rezultat dezastruos”. Ghiţă nu a apărut în public cu nicio declaraţie, dar abia de acum încolo vor ieşi la iveală luptele interne ale PSD.

Liderii partidului – aripa Ghiţă-Dragnea – sunt în continuare năuciţi de rezultatul dezastruos al alegerilor (54,50% Iohannis, 45,49% Ponta).

Meleşcanu – fără nicio “apăsare”, Iliescu – “PSD a renunţat parţial la aroganţă”

Teodor Viorel Meleşcanu spune că nu are nicio “apăsare” pentru organizarea alegerilor în străinătate şi – evident – nu se gândeşte la demisie.

Ion Iliescu, președintele de onoare al PSD, a declarat că diaspora este punctul slab al PSD și al guvernării, precizând, la întrebarea jurnaliştilor B1TV, că liderii partidului au renunţat „parţial” la aroganţă – sfatul său, dat în urmă cu 10 ani, fiind acela de a renunţa total la această meteahnă.

În privinţa posibilităţii retragerii lui Victor Ponta de la președinția partidului, Ion Iliescu a spus: „E o chestiune care îl va privi pe el și conducerea partidului, care va judeca cel mai bine. Mă aștept la o judecată matură într-un forum de partid care să tragă toate concluziile”.

La 15.30 va face declaraţii Victor Ponta, în Parlament.

Klaus Iohannis, câştigătorul alegerilor prezidenţiale, a cerut astăzi, într-o declaraţie publică, Guvernului să prezinte urgent bugetul pentru anul 2015 iar Parlamentului să pună imediat pe ordinea de zi şi să pice legea amnistiei şi graţierii, să încuviinţeze urgent începerea urmăririi penale a parlamentarilor foşti miniştri şi arestarea celor corupţi  pentru care DNA a trimis solicitări, plus începerea, de către Legislativ, a discuţiilor privind legea votului electronic şi prin corespondenţă.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.