UPDATE! Ponta îi ia apărarea ministrului Câmpeanu. Antonescu îi cere demisia, după Băsescu

În timp ce premierul Victor Ponta a anunţat că ministrul liberal al Muncii nu ar trebui să demisioneze şi că îi sprijină pe membrii Cabinetului care sunt atacați de președintele Traian Băsescu, liderul PNL, Crin Antonescu, i-a transmis acesteia să se gândească la demisie – potrivit Cristinei Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL. Cum însă Câmpeanu îl are şef direct pe Ponta, riscă doar să i se retragă sprijinul politic şi să rămână bine-mersi în Guvern.

UPDATE: Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a început verificarea unui posibil conflict de interese în cazul ministrului Muncii, în urma unei sesizări primite de la Centrul de Investigaţii Media.

Pe vremea când conducea Casa de Pensii Ilfov, ministrul i-a dat soţului său, în 2005, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor “acte neclare şi diagnostice discutabile”, afirmă jurnaliştii care au făcut ancheta.

Soţul lui Câmpeanu a fost pensionat pe caz de boală în numai o săptămână de la depunerea actelor (când alţi pensionari aşteaptă şi câte 1 an) şi nu în Bucureşti, unde îşi avea domiciliul, ci în Ilfov, unde şefă la Casa de Pensii îi era nevasta. 

Liderul PNL vede adevăratul pericol

Conflictul dintre Antonescu şi Ponta s-a acutizat şi pe această temă, dar nu pentru că Antonescu ar fi vrut demisia Marianei Câmpeanu – pe care nu a revocat-o „la pachet” cu Chiţoiu şi Gerea – ci pentru că preşedintele Traian Băsescu i-a cerut public acesteia să demisioneze, după încă un scandal în presă legat de familia ei protejată.

 Iar Antonescu nu vrea neapărat să-i cânte-n strună lui Băsescu, dar a înţeles cât de periculos este acest bulgăre de zăpadă pentru PNL ţinând cont de nemulţumirile pensionarilor.

“Bubele” familiei Câmpeanu

În plus, dacă presa va continua să toace acest subiect va răscoli, cu siguranţă, şi alte “bube” ale Marianei Câmpeanu: ambii fii ai ei sunt plasaţi în funcţii bine plătite la stat: Remus este angajat la ASF, de unde a câştigat în ultimele două luni ale lui 2013 suma fabuloasă de 10.800 de euro, iar Flavius este director tehnic la RAR – şi trimis în judecată de procurorii DNA pentru fapte de corupţie.

Cât despre soţul Marianei Câmpeanu, acesta a fost filmat mergând pe stradă de reporterii Centrului de Investigaţii Media, iar președintele Traian Băsescu i-a spus ministrului să își prezinte demisia dacă soțul ei nu are un handicap sever care să justifice încadrarea în categoria I de invaliditate.

Nu trebuie omisă şi recenta condamnare la închisoare a şefei de Cabinet a ministrului Câmpeanu, pentru că a trucat un concurs de angajare în minister.

Solidaritate

Ponta îi ia însă apărarea ministrului Muncii doar ca să fie în contradicţie cu Băsescu: “Consider că orice ministru al Guvernului care este atacat de președintele Traian Băsescu trebuie să se bucure din partea mea de solidaritate, și are acest lucru, și că, atât timp cât președintele folosește doar sistemul său obișnuit, îi dă unui jurnalist colonel niște date, după aia iese el și le spune, cu atât trebuie să fiu solidar”, a declarat joi, la Palatul Victoria, spus Victor Ponta.

Întrebat franc dacă ministrul liberal al Muncii ar trebui să demisioneze, el a spus imediat: „Nu”, adăugând însă că instituțiile statului vor verifica acest caz.

“Mi se pare că trebuie verificat de către instituțiile statului acest lucru și că niciodată nu o să iau de bune afirmațiile dintr-o zonă care de obicei se dovedește securistă”, a mai spus premierul.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.