Ponta: Mănescu va stabili cu consultanţii soluţia juridică în cazul CFR Marfă. Nu este o decizie politică

Premierul Victor Ponta a anunţat joi, după întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, că aceasta îi va convoca la minister pe consultanţi şi pe angajaţii care au lucrat la privatizarea CFR Marfă pentru a stabili soluţia juridică în acest caz, respectiv oprirea sau continuarea contractului încheiat cu câştigătorul procedurii. El a precizat că nu este o decizie politică.

“Am stabilit că doamna Mănescu merge din nou la Ministerul Transporturilor, cheamă consultanţii, îi cheamă pe cei din minister care au lucrat şi urmează să anunţe soluţia juridică, şi anume se opreşte contractul, se continuă… E ceva ce nu se decide politic, ci se decide în baza prevederilor legale şi a ofertei iniţiale”, a spus Ponta.

La rândul său, ministrul Mănescu a declarat că termenul limită de plată de către cumpărător a sumei de 170 milioane euro pentru preluarea a 51% din acţiunile CFR Marfă rămâne 14 octombrie, potrivit HG 526/2013, iar după această dată Ministerul Transporturilor va anunţa cum va fi finalizată procedura de privatizare.

“Noi trebuie să respectăm termenul din hotărârea de guvern şi din contract. Nu vom amâna, nu avem cum să amânăm, există o strategie de privatizare, un acord scris cu Fondul Monetar Internaţional. Nu putem să derogăm de la acest termen”, a argumentat Mănescu.

Totuşi, săptămâna trecută a fost iniţiat un proiect de Hotărâre de Guvern prin care termenul de încheiere a tranzacţiei urma să fie împins la 20 decembrie.

După avertismentele publice ale preşedintelui Traian Băsescu privind ilegaliatea amânării termenelor, actul normativ nu a mai fost discutat în şedinţa de miercuri a Executivului, fără vreo explicaţie în acest sens din parte premierului Ponta.

De altfel, ministrul Mănescu nici nu îşi revendică această iniţiativă legislativă, declarând că îi aparţine colegului său liberal şi subaltern, Cristian Ghibu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.