Ponta: “Vom cere demisia lui Basescu daca la referendum vin sub 50% dintre cetateni si majoritatea voteaza contra lui. Nu voi putea coabita cu un presedinte ilegitim”

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca USL il va considera pe Traian Basescu drept un presedinte ilegitim si ii va solicita sa demisioneze daca la referendum nu se vor prezenta 50% plus unu dintre cetatenii cu drept de vot iar majoritatea se va pronunta impotriva acestuia. Ponta a argumentat ca el nu va putea coabita cu un presedinte ilegitim.

“Ce poti sa discuti cu un presedinte pe care poporul nu-l vrea in functie ? Noi ne dorim decizia populara. Sunt convins ca vor veni 9 milioane de votanti,. Daca nu vor veni, dar majoritatea va vota impotriva, va fi un presedinte ilegitim si ii vom cere demisia”, a spus Ponta la Gandul Live.

Liderul USl a adaugat ca nu exista nicio ratiune ca un om care nu mai este dorit nici din punct de vedere politic, inclusiv de catre membri ai PDL, sa mai ramana in functie decat teama de a raspunde juridic pentru actiunile sale.

Decizia finala asupra validarii referendumului ii revine Curtii Constitutionale, astfel ca Ponta declara, practic, faptul ca nu se va supune CCR.(M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.