Producţie mare, cerere mică: Ford opreşte fabrica şi în decembrie

Abia reveniţi la serviciu după 8 zile de şomaj tehnic, angajaţii au aflat de la constructorul auto american Ford că producţia la fabrica din Craiova va fi oprită temporar şi în decembrie, urmând ca angajaţii să reia lucrul în 6 ianuarie la secţia de motoare şi în 8 ianuarie la cea de pentru asamblare a B-Max. Ford România a oprit asamblarea de autovehicule, pe perioade determinate, în septembrie şi octombrie, iar în noiembrie a fost sistată şi producţia de motoare.

Motivul este unul îngrijorător: cererea mică pe piaţa europeană. În aceste condiţii Ford România este nevoită să-şi ajusteze volumele de producţie.

Astfel, în luna decembrie, producţia de vehicule şi motoare va fi oprită timp de 7 zile, în perioada 12-20 decembrie. Angajaţii vor reveni la lucru pentru numai 3 zile, urmând să intre în zilele libere începând din 23 decembrie.

Fabrica va fi închisă, aşadar, în perioada Sărbătorilor de Iarnă, urmând ca activitatea să fie reluată în 6 ianuarie.

Guvernul va declara zile libere 27 decembrie şi 3 ianuarie, potrivit premierului Victor Ponta, dar abia miercurea viitoare, în şedinţa de Guvern, se vor stabili exact datele. Nu este exclus să fie date libere şi zilele de 30 şi 31 decembrie, astfel că românii vor avea aproape 2 săptămâni (12 zile) libere de sărbători, cu sâmbete şi duminici cu tot, urmând să revină la muncă luni, 6 ianuarie.

Pe perioada de întrerupere a producţiei, angajaţii vor fi plătiţi cu 80% din salariul de bază.

Constructorul auto american produce la Craiova modelul B-Max şi motoarele EcoBoost.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.