Rabla se poticneşte: AFM a deschis o anchetă internă

În urma numeroaselor sesizări din partea unor colectori validaţi în Programul Rabla, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), Adrian Gearâp, a dispus declanşarea unei anchete interne, pentru verificarea modului în care s-au distribuit voucherele, iar în funcţie de rezultate va dispune sancţiunile şi măsurile necesare, informează, miercuri, AFM.

Instituţia precizează că, după finalizarea distribuirii tichetelor şi centralizarea datelor, a publicat, pe site-ul propriu, informaţii despre numărul voucherelor alocate fiecărui colector, tocmai pentru a înlătura orice suspiciune cu privire la lipsa de transparenţă în această etapă.

La sfârşitul săptămânii trecute, AFM anunţa finalizarea distribuirii tuturor tichetelor valorice alocate persoanelor fizice, în perioada 19-21 iunie, pe baza cererilor depuse de către colectori şi de deconturile făcute de aceştia.

Fondul pentru Mediu a anunţat că va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice şi 3.000 de tichete pentru instituţiile publice. Întro primă etapă au fost distribuite însă numai 25% din vouchere.

Sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice, inclusiv instituţiile publice, rămâne deschisă pentru depunerea actelor până la 31 august 2013.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.