Record de turiști la Alba Iulia de 1 Decembrie

Cu câteva zile înainte de 1 Decembrie, hotelierii și proprietarii de pensiuni din Alba Iulia au anunțat un grad de ocupare de peste 90% pentru mini-vacanța de 1 Decembrie, iar estimările autorităților locale sunt că aproximativ 20.000 de turişti vor asista la evenimentele Zilei Naţionale a României.

Anul acesta sărbătoarea va ţine 3 zile – cea mai importantă fiind 1 Decembrie, când va veni şi președintele ales al României, Klaus Iohannis. La evenimente vor asista oficialități din toată țara.

Pentru împlinirea a 96 de ani de la Unirea Principatelor Române, autoritățile din Alba Iulia au pregătit, pe lângă momente solemne de depunere de coroane, o paradă militară, slujba Te Deum ținută la Catedrala Încoronării din Alba Iulia şi o defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni.

Festivitățile se vor încheia cu un spectacol de lasere, concertul unor artiști precum Andra și Delia, iar la final, un foc de artificii tricolore a căror temă principală este “spiritul românesc”.

Alba Iulia 06

Klaus Iohannis va asista la slujba Te Deum, din Catedrala Încoronării, și la Parada Militară.

“Cu fiecare an ce trece am remarcat o evoluție a numărului de turiști ce vin la Alba Iulia pentru a asista la festivitățile de 1 Decembrie. Românii își doresc să vadă “pe viu” ceea ce televiziunile transmit în fiecare an. Astfel, sperăm ca investiția făcută să bucure sufletele tuturor românilor și nu numai ale albaiulienilor. Ne onorează confirmarea președintelui ales al României, Domnul Klaus Iohannis, și îl vom primi cu mare drag în Cealaltă Capitală a Romaniei”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia 04

Oraș al Unirii Principatelor Române și “Cealaltă Capitală a României”, Alba Iulia și-a început călătoria ca “destinație turistică” imediat după intrarea României în Uniunea Europeană.

Întregul Centru Istoric al orașului a fost refăcut, cetatea orașului a fost renovată din fonduri europene iar anual noi evenimente și spații comerciale populează această zonă.

Potrivit edilului, investițiile de până acum în renovarea celei mai mari cetăți de tip vauban din România au totalizat 150 milioane de euro, bani proveniți din fonduri europene nerambursabile, și au echivalat cu 2.500 euro pe cap de locuitor al orașului, 1.500 de noi locuri de muncă create în ultimii 7 ani și o rată a șomajului de sub 4%. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.