UPDATE! Republica Moldova a ales: ÎN EUROPA

Preşedintele Traian Băsescu a luat notă „cu satisfacţie” de rezultatul estimativ al scrutinului de ieri al alegerilor parlamentare din Republica Moldova, când după numărarea a aproape 88% din voturi, partidele proeuropene PLDM, PDM și Partidul Liberal au obţinut majoritatea. Şi Victor Ponta salută rezultatele parţiale ale scrutinului, care confirmă direcţia proeuropeană a cetăţenilor din R. Moldova.

Iată scorul după numărarea a 87,7% din voturi:

– PSRM: 21,16%, respectiv 26 de mandate

– PLDM: 19,23% (23 de mandate)

– PCRM: 17,87% (21 de mandate)

– PDM: 15,76% (19 mandate)

– Partidul Liberal: 9,3% (12 mandate).

UPDATE: După numărarea a aproximativ 95% din voturi, pe primul loc se află Partidul Socialiştilor (21,14%), urmat de Partidul Liberal Democrat (19,64%%) şi Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (17,89%), informează Publika.md. Formaţiunile europene Partidul Democrat şi Partidul Liberal s-au clasat pe locurile 4 şi 5, reuşind să atragă susţinerea a 15,76%, respectiv 9,46% dintre moldoveni.

Repartizarea mandatelor va aduce PSRM 25 de mandate, PLDM – 24, PCRM – 21, PDM – 19 și PL – 12. 

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă cu satisfacție de rezultatul estimativ al alegerilor parlamentare desfăşurate duminică, 30 noiembrie a.c., în Republica Moldova. Șeful statului salută victoria partidelor parlamentare proeuropene din Republica Moldova – Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat și Partidul Liberal – și se bucură pentru cetățenii Republicii Moldova. În același timp, domnul președinte Traian Băsescu speră că vor fi accelerate procesele de modernizare a Republicii Moldova și de apropiere de Uniunea Europeană și reiterează faptul că România va fi în continuare un partener în realizarea acestor obiective”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a salutat votul din Republica Moldova care „confirmă continuarea direcţiei pro-europene” şi i-a transmis lui Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, felicitări pentru rezultatul „foarte bun” obţinut la scrutinul de duminică.

„Votul primit de PDM confirmă consolidarea forţelor social-democrate pe scena politică din Republica Moldova, cu o creştere a numărului de mandate pentru acest partid”, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Premierul a salutat şi rezultatele per ansamblu ale alegerilor din Republica Moldova, “care confirmă continuarea direcţiei pro-europene impusă în ultimii ani”.

“Atât ca preşedinte al PSD, cât şi ca prim-ministru al Guvernului României, asigur toate forţele politice democratice din Republica Moldova de întregul sprijin pentru realizarea proiectului de integrare europeană”, a completat Victor Ponta. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.