Restricții ridicate pe podul de la Agigea de Paști și de 1 Mai, dar nu şi pentru transportul de marfă

Traficul rutier de persoane se va putea desfăşura fără restricții pe podul de la Agigea în perioada sărbătorilor de Paști și de 1 Mai, potrivit deciziei luate în ședința de lucru organizată, astăzi, de noul prefect al Constanței, Radu Volcinschi, cu reprezentanții firmei constructoare, ai Poliției Rutiere și ai CNADNR. Potrivit informațiilor furnizate de constructor, până în prezent s-au efectuat 50% din lucrările de înlocuire a hobanelor.

Astfel, în perioadele 17-19 aprilie și 29 aprilie – 1 Mai, pe podul de la Agigea se va circula cu viteză până la 50 km/h şi fără restricție de tonaj, însă numai pentru transportul de călători. Restricțiile pentru traficul de marfă vor fi menținute.

Traficul se va desfăşura pe două benzi pe sensul de mers spre Mangalia și pe o bandă pe sensul spre Constanța, dar dacă situația o va impune în sensul schimbării fluxului de trafic, Poliția Rutieră va avea posibilitatea să facă schimbările necesare astfel încât să nu se formeze ambuteiaje.

În perioada 20-21 aprilie vor fi menținute restricțiile de tonaj doar pentru transportul de marfă, pe pod având acces, fără restricții de tonaj, vehiculele de transport persoane. În cele două zile, traficul se va desfășura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanța și pe o bandă de mers spre Mangalia, polițiștii putând să schimbe aceste reguli dacă situația o va impune.

În perioada 2 – 5 mai vor fi menținute restricțiile de tonaj doar pentru transportul de marfă, pe pod având acces, fără restricții de tonaj, vehiculele de transport persoane. În cele patru zile, traficul se va desfășura pe două benzi pe sensul de mers spre Constanța și pe o bandă de mers spre Mangalia.

Până când vor fi aplicate noile măsuri sunt menținute restricțiile instituite la începutul anului, fiind permisă doar circulația autovehiculelor de maximum 5 tone și a celor de intervenţie.

De asemenea, se menține limitarea vitezei de circulație la 50 km/h iar podul este închis traficului rutier în zilele de joi, sâmbătă și marți, între orele 09.00 – 13.00, precum și în fiecare noapte de luni spre marți, între orele 23.00 – 03.00. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.