Roviniete prin SMS şi la Cosmote

CNADNR, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi operatorul de telefonie mobilă Cosmote anunţă participanţii la trafic că, începând cu data de 12.12.2013, ora 09:00, lansează serviciul prin care încasarea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România se realizează prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) şi pentru clienţii Cosmote.

Într-un comunicat remis redacţiei se explică modalitatea de utilizare a serviciului, solicitantul (beneficiar al serviciilor pre-plătite sau post-plătite Cosmote):

* va transmite, prin SMS, la numărul 7500: numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului (ex. B54AJ A);

* va primi un SMS, prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizateşsi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei (ex. Vrei rovinietă cat. A (autoturism) – 7 zile pt. B54AJV, tarif 3 euro. Cost total SMS 3,4 Euro. Trimite DA pentru confirmare ….. );

* va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”;

* va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii (ce vor fi înregistrate în baza de date a SIEGMCR): seria rovinietei; numărul de înmatriculare al vehiculului; categoria rovinietei; anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia (data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a tarifării rovinietei).

Dacă utilizatorul nu cunoaşte sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată are posibilitatea să obţină această informaţie transmiţând la numărul 7500 în reţeaua Cosmote, prin SMS, textul “INFO” (tarif 5 eurocenţi, fără TVA/SMS trimis).

Informaţii şi detalii suplimentare privind achitarea prin SMS a rovinietei, la 1761 (număr cu tarif normal de reţea), de luni până joi, între orele 08:30 – 16:30 şi vineri, de la 08:30 la 14:00.

Numărul de telefon 1761 este unic atât pentru clienţii Cosmote, cât şi pentru cei ai Orange şi Vodafone, operatori cu care CNADNR SA a încheiat convenţii privind încasarea rovinietei prin SMS. Contractul a costat 9 milioane de euro şi licitaţia a fost lansată în aprilie 2012.

Costurile asociate emiterii rovinietei prin intermediul SMS:

categorie rovinietă

tarif (euro)

 

durată valabilitaterovinieta

tip vehicul

text trimis

prin SMS la 7500 de clientul Cosmote

A

2,74

7 zile

autoturism

număr înmatriculare A

B

5,4

7 zile

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mică sau egală cu 3,5 tone

număr înmatriculare B

C

3,63

1 zi

 

– vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 3,5 tone şi mai mică sau egală cu 7,5 tone;
– vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) şi maxim 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto) ;

număr înmatriculare C

D

6,21

1 zi

 

– vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare de 7,5 tone şi mai mică de 12 tone;
– vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto);

număr înmatriculare D

E

7,82

1 zi

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cumaxim 3 axe (inclusiv);

număr înmatriculare E

F

9,43

1 zi

vehicule de transport marfă cu MTMA mai mare sau egală de 12 tone, cuminim 4 axe (inclusiv);

număr înmatriculare F

Pentru clienţii cu abonament Cosmote (servicii post-plătite), la tarifele menţionate, în factura emisă, se adaugă TVA conform legislaţiei în vigoare. Pentru deţinătorii de cartelă Cosmote (servicii pre-plătite), TVA-ul se aplică la achiziţionarea creditului.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.