Scania si Audi: Spectacol pe patru… si 12 roti

Un eveniment inedit a avut loc la sfarsitul lunii octombrie – Scania V8 730 cai putere si Audi A8 au putut fi admirate si conduse in cadrul unei sesiuni comune de drive test.

Scania…

Un alt fel de test drive, o alta abordare si, nu in ultimul rand, 1.080 de cai putere stau la baza asocierii intre cele doua marci premium.

Scania V8 730 cai putere, cel mai puternic camion din lume, a fost prezentat in premiera in Romania, la Sibiu. Odata cu lansarea noului motor V8, intreaga gama de camioane Scania V8 – bazata pe noua Serie R – a primit o identitate unica, prin elemente care sa faca aceste vehicule usor de recunoscut pe sosea. Scania V8 domina piata camioanelor grele cu motoare de peste 600 de cai putere, acaparand peste 50% din volumul total de vanzari pe acest segment.

Motoarele camioanelor Scania V8 sunt disponibile incepand de la 500 CP pana la 730 CP, putand sa dezvolte un cuplu motor de la 2.500 Nm pana la 3.500 Nm, in functie de motorizare: R 500, R 560, R 620 si noul R 730.

Cutia de viteze standard folosita pe motorizarea V8 este noua cutie Scania Opticruise complet automata. Camioanele Scania pot fi operate si 100% cu biodiesel, oferind astfel posibilitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Tot in cadrul evenimentului a putut fi testat si noul sistem Scania Driver Support cu ajutorul unui simulator Scania. Scania Driver Support este un sistem care le da soferilor profesionisti in timp real (cand sofeaza) sugestii si sfaturi pentru a-si imbunatati stilul de condus.

… Si Audi

In cadrul aceluiasi eveniment, a putut fi admirata si eleganta limuzina Audi A8. Noul sedan de lux inglobeaza tehnologie de ultima generatie – caroseria eleganta si puternica Audi Space Frame (ASF) este fabricata din aluminiu si cantareste cu aproximativ 40% mai putin decat o structura asemanatoare din otel. Interiorul este captivant, cu un design nou si spatios, remarcandu-se prin atentia deosebita acordata celor mai mici detalii. La nivelul ridicat de confort contribuie elemente precum noul sistem de iluminat interior si scaunele luxoase din spate, cu reglare electrica.

Noul A8 poate fi echipat cu un motor 4.2 FSI de 372 CP sau cu varianta 4.2 TDI, ce dezvolta o putere de 350 CP. Este disponibila, de asemenea, si unitatea 3.0 TDI de 250 CP. Consumul de carburant a fost redus cu valori cuprinse intre 13 si 22%, datorita tehnologiilor inteligente precum sistemul de recuperare a energiei si sistemul inovator de gestionare termica. Noile transmisii standard joaca si ele un rol important in ceea ce priveste sporirea eficientei. Transmisia tiptronic cu 8 trepte de viteza are un sistem de comanda complet electronic, fiind actionat cu ajutorul unui selector elegant si al unor comutatoare integrate in volan.

Radu BORCESCU

radu.borcescu@ziuacargo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.