Pop, dat jos de la şefia ANAF. La Direcţia Antifraudă Ponta vrea un magistrat iar PNL – pe Ruşanu

Şerban Pop va fi retras de la conducerea ANAF, liberalii dorind să-l numească în locul lui pe Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei. Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că a avut o discuţie cu ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, pe tema restructurării ANAF şi a mult promisei Direcţii Antifraudă – în fruntea căreia şeful Executivului vrea un magistrat, iar PNL, pe Dan Radu Ruşanu -, dar o decizie urmează să fie luată marţi, după şedinţa Guvernului. Pentru şefia ANAF, Ponta spune că sunt în cărţi mai multe nume, ceea ce înseamnă că Diaconu nu ar fi chiar agreat; altfel, ar fi fost numit încă de astăzi.

“Facem o restructurare a ANAF, inclusiv prin crearea acelei Direcţii Antifraudă. În mod sincer, doresc să aduc în fruntea acestei direcţii chiar un magistrat. În ceea ce priveşte noua conducere a ANAF, mâine (marţi – n.r.), după şedinţa de Guvern, o să stabilim exact”, a declarat Victor Ponta, la finalul întâlnirii liderilor USL.

Întrebat de jurnalişti în legătură cu Gelu Ştefan Diaconu, al cărui nume a fost vehiculat pentru preluarea postului de şef ANAF, Ponta a menţionat că este una dintre persoanele care pot ocupa această funcţie şi că a discutat cu Daniel Chiţoiu mai multe nume, dar decizia o va lua marţi.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.