Septimiu Buzaşu, eliberat din funcţia de secretar de stat la MT

Septimiu Buzaşu a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Transporturilor, decizia prim-ministrului Victor Ponta fiind publicată în Monitorul Oficial de miercuri. Este al doilea secretar de stat dat afară de la Transporturi, după Valentin Preda – care a fost eliberat din funcţie în februarie a.c., imediat după ce a fost ridicat de procurorii anticorupţie din faţa sediului Ministerului Dezvoltării în timp ce ducea un plic cu documente din dosare penale, considerate secrete de stat. Amintim că mâine, 12 iulie, la ora 15.00, instanţa va da sentinţa în dosarul “Transformatorul”, în care ministrul Relu Fenechiu este acuzat de corupţie, iar procurorul de caz al DNA cere pedeapsa maximă, de 15 ani, pentru toţi cei 6 inculpaţi.

Septimiu Buzaşu a fost numit secretar de stat în luna mai a anului trecut, după instalarea Guvernului USL, la propunerea PNL.

El a mai lucrat ca secretar de stat, tot la Ministerul Transporturilor, în Guvernul Tăriceanu, din luna mai 2007, dar şi înainte, în Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada 17 februarie 2005 – 28 august 2006.

Apoi a fost director la Direcţia Întreţinere Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din cadrul CNADNR (august 2006 – martie 2007), iar în perioada martie – aprilie 2007 a fost şef al Serviciului Utilităţi din Direcţia Autostrăzi a CNADNR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.