Societatile de asigurari “jefuiesc” prin orice mijloace clientii

Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) atrage atenţia comisiei de supraveghere a asiguratorilor sa ia act de unele aspecte pe care i le semnaleaza si ii solicita restabilirea aplicarii corecte a legislatiei de catre asigurator si broker. Potrivit Lorinei Neagu, secretarul general al FORT, exista situatii in care aplicarea bonusului in mod corect ar  reduce chiar si cu 20% contravaloarea asigurarii.

“In mod surprinzator, la achizitia unei masini aplicarea legala a malus-ului/bonusului se face prin pacalirea asiguratului. Astfel, chiar daca un asigurat are un istoric curat din punct de vedere al evenimentelor rutiere, el nu primeste reducerea aferenta bonusului, indiferent careia dintre societatile de asigurari se adreseaza Argumentul stupefiant este legat de evenimentele in care a fost implicata masina (in cazul masinilor second-hand) si nici de cum conducatorul auto al acesteia”, arată Lorina Neagu, într-un comunicat remis redacţiei.

In aceste conditii, un proprietar de autovehicul rutier ce nu a provocat si nu a fost implicat in evenimente rutiere ajunge sa nu primeasca reducerea indreptatita la incheierea unei polite de asigurare in cazul unei inmatriculari noi, ceea ce contravine legislatiei in vigoare, precizează secretarul general al FORT. (M.S.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.