Taxa de autostradă pentru străini, din 2016 în Germania

Germania va introduce o taxă de autostradă pentru străini, începând cu 2016. Potrivit primelor informaţii, vinieta va costa de la 10 euro pentru 10 zile la 130 de euro pentru un an. Taxa de drum ar urma să aducă guvernului german în jur de 2,5 miliarde de euro, bani ce vor fi folosiţi pentru întreţinerea infrastructurii.

Decizia guvernului de la Berlin de a introduce o vignietă pentru maşinile care nu sunt înmatriculate în Germania vine după ce landul Bavaria a reclamat că Austria şi Elveţia colectează sume importante de la străinii care le tranzitează ţările.

Ministrul Transporturilor de la Berlin a precizat că bani vor fi folosiţi la refacerea şi întreţinerea infrastructurii, care în momentul de faţă nu se prezintă foarte bine.

„Studiile noastre arată că vom asista la o creştere a traficului de marfă cu 40% în următorii 15 ani. Acest lucru ne obligă aă alocăm mai mulţi bani pentru întreţinerea şi dezvoltarea infrastructurii”, a afirmat Alexander Dobrindt, ministrul Transporturilor din Germania.

Intenţia guvernului federal de la Berlin de a introduce o taxă de autostradă pentru maşinile străine datează încă din toamna anului trecut, fiind anunţată şi de Angela Merkel, în noul mandat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.