Tehnostrade concediază aproape toţi angajaţii

SC Tehnostrade SRL Bacău, una dintre cele mai mari firme de construcţii şi reabilitări de drumuri din România, disponibilizează colectiv 1.017 din totalul de 1.140 de angajaţi, potrivit unui document depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă, relatează televiziunile de ştiri. Administratorul societăţii, Dorinel Umbrăresacu, invocă probleme economice ale firmei. Iar cum salariaţii nu au lucrat la stat, nu vor primi vreun salariu compensatoriu. Dar firma a început în 12 octombrie, împreună cu cea de-a doua societate deţinută de omul de afaceri, Spedition UMB, modernizarea a 30 km din DN 29 Botoşani-Suceava, iar la inaugurarea lucrărilor au fost prezenţi Victor Ponta şi Dorin Umbrărescu (foto). Premierul s-a arătat “impresionat” de forţa cu care au început lucrările, după ce i s-a spus că pe şantier au fost aduse circa 300 de utilaje. Omul de afaceri l-a asigurat însă că jumătate dintre cele de acolo reprezintă doar “o treime din utilajele (deţinute de el, n.r.) care stau în acest moment”.

Trimiterea în şomaj a angajaţilor Tehnostrade se va face începând cu data de 7 decembrie 2013, fără a se şti dacă oamenii vor mai fi rechemaţi la muncă după încheierea sezonului rece.

SC Tehnostrade SRL Bacău a fost înfiinţată în anul 2004, iar în 2012 a avut o cifră de afaceri de 549 milioane lei, cu un profit de 87,1 milioane lei.

Firma a executat, alături de Spedition UMB – a doua societate ce îi aparţine omului de afaceri cu averea estimată la câteva sute de milioane de euro, Dorinel Umbrărescu – primul tronson al Autostrăzii Timişoara Lugoj. Totodată, a reabilitat mai multe drumuri naţionale.

În toamna anului trecut, consorţiul Spedition UMB-Tehnostrade a câştigat licitaţia pentru construirea unui tronson de 8,7 km între Gilău şi Mihăieşti al Autostrăzii Transilvania. Procedurile de licitaţie au fost contestate, iar după soluţionare, contractul a fost semnat în aprilie anul acesta, dar lucrările vor începe anul viitor, deoarece CNADNR nu dispune în prezent de fonduri.

În aceste condiţii, anul viitor ar putea fi reangajaţi o parte din cei disponibilizaţii de la Tehnostrade sau lucrarea va fi executată pur şi simplu numai de Spediţion UMB.

De altfel, asocierea Spedition UMB-Tehnostrade a început în 12 octombrie lucrările de modernizare a DN 29 Botoşani-Suceava. După concedierea angajaţilor de la Tehnostrade, la lucru vor rămâne numai cei de la Spedition UMB.

Această cea de-a doua firmă a lui Umbrărescu a participat, printre altele, la construirea Autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, a reabilitat o serie de şosele şi lucrează la construirea celuilalt tronson al Autostrăzii Timişoara-Lugoj.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.