Traian Basescu se intoarce la Cotroceni

Presedintele suspendat Traian Basescu se va reintoarce la Palatul Cotroceni, dupa ce referendumul nu va fi validat, intrucat nu a intrunit 50%+1 din voturile alegatorilor inscrisi pe liste. Exit-poll-urile anunta o prezenta la vot de 44% la ora 21.00. “Flacara democratiei a ramas aprinsa. Romanii au respins lovitura de stat a celor 256 de parlamentari condusi de Ponta si Antonescu. Vreau sa le multumesc celor care, trecand peste supararea lor, au inteles ca azi nu a fost un referendum despre Basescu, ci in favoarea Europei si impotriva unei lovituri de stat”, a declarat Traian Basescu, la inchiderea urnelor. El a promis ca, impreuna cu sustinatorii lui din PDL, ICCD si PNR, va da o adevarata batalie politica pentru a pune in aplicare “adevaratul referendum validat, prin care romanii au cerut Parlament unicameral si 300 de parlamentari”.

Exit-poll Operations Research comandat de Realitatea TV:

Prezenta la vot pana la ora 21.00: 44,01%

Voturi DA: 86,90%

Voturi NU:13,10%

Exit-poll CCSB comandat de Antena 3:

Prezenta la vot pana la ora 21.00: 44%

Voturi DA – 84%

Voturi NU – 16%

Romania nu mai poate reveni la o societate fara reguli

“Vreau sa le multumesc celor care au avut energia sa explice romanilor ce s-a intimplat in saptamana neagra. As vrea sa intelegem un lucru fundamental: astazi a fost o zi a optiunilor, o zi in care romanii puteau spune “Da, vrem sa mergem spre Est, ii urmam pe Ponta, Antonescu si Voiculescu, sau sa spuna NU, vrem in UE si NATO. Romanii, prin votul lor – care nu a fost pentru mine – ci pentru Romania – au manifestat asa cum le permite constiinta. Prin modul in care s-au manifestat, au consolidat ideea ca Romania nu mai poate reveni la o societate condusa dupa bunul plac, fara reguli, in care un grupa de politicieni decid soarta romanilor”, a mai spus Traian Basescu.

“Romanii si-au decis ei insisi soarta, nevalidand referendumul propus de cei 256 de parlamentari in numele puscariabililor”

“Romanii si-au decis ei insisi soarta, nevalidand referendumul propus de cei 256 de parlamentari in numele puscariabililor. Ii asigur pe romani ca, odata revenit la Cotroceni, o sa incerc sa generez un sentiment de impacare in societate. E clar ca multi romani au nemultumiri fata de cele intamplate in ultimii ani. Fractura din societate trebuie stopata, trebuie anihilata, pentru ca Romania are nevoie de toata energia pentru a reusi in procesul de integrare in lumea civilizata.Vreau sa-i multumesc lui Vasile Blaga, Monicai Macovei, lui Razvan Ungureanu, dlui profesor Papahagi, lui Mihail Neamtu si tuturor acelora care nu sunt aici, dar au fost alaturi de mine in a-i convinge pe romani ca locul nostru e in UE si nu in izolarea la care ne-au condamnat Ponta si Crin Antonescu”, a adaugat Traian Basescu.

“Vom da o adevarata batalie politica pentru aplicarea referendumului cu 300 de parlamentari”

Presedintele reconfirmat in functie de romani a mai spus ca a fost un referendum care, in modul in care s-a desfasurat, arata ca “cei care au dat lovitura de stat nu au nici macar fair-play” si ca “adevaratul referendum validat e cel in care ni se cerea Parlament unicameral si 300 de parlamentari”.

“Pentru asta urmeaza sa dam o adevarata batalie politica. Puscariabilii trebuie sa inteleaga ca referendumurile validate sunt obligatorii. Va multumesc inca o data, romani, ca nu ati validat lovitura de stat!”, a conchis Traian Basescu.

El inmanat reporterului de la Antena 3 Flacara Democratiei: “Antena 3 e aici? Unde e Antena 3? Va dau voua Flacara Democratiei, poate o aprindeti si la Antena”, a mai spus el, avertizand ca “Democratia frige la maini”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.