Traian Ungureanu: Eliminarea camerelor video de la BAC este un indemn explicit la frauda

Europarlamentarul Traian Ungureanu a cerut marti, in numele PDL, demisia ministrului interimar al Educatiei, Liviu Marian Pop, pe care-l acuza ca, desi este in functie doar pentru 45 de zile (pana la 30 iunie, n. red.), propune deja pentru 2013 schimbarea sistemului de organizare a Bacalaureatului si eliminarea camerelor de supraveghere la examen, care inseamna, de fapt, “un indemn explicit la frauda”.

“In cateva zile, domnul Pop a anuntat proiecte de organizare a Bacalaureatului si, tot pentru 2013, eliminarea camerelor de supraveghere la Bacalaureat. Care sunt consecintele? Unu: bulversarea examenului. Asta inseamna ca elevii au aflat de la ministrul Educatiei ca nu vor da examenul pentru care s-au pregatit, ci vor da examenul pentru care nu s-au pregatit. Doi: ideea de eliminare a camerelor de supraveghere la Bacalaureat este un indemn explicit la frauda. Veti spune ca indemnul este dat pentru 2013. Dar semnalul a fost deja transmis, si poate avea consecinte in 2012″, a reclamat Traian Ungureanu.

Europarlamentarul PDL a acuzat ca “in locul unui sistem de invatamant solid si competitiv, apare pe zi ce trece unul dezorganizat si imprevizibil”, iar “autorul acestei rasturnari este Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei”, care trebuie demis urgent.

“Domnul Pop se comporta ca un interimar pe veci si anunta proiecte pentru 2013; este un soi de superinterimat. Credem ca interimatul domnului Pop trebuie sa inceteze, credem ca nimeni nu are dreptul sa puna invatamantul romanesc in interimat, in paranteze si, din acest motiv, PDL cere demisia imediata a domnului Liviu Pop din functia de ministru al Educatiei”, a solicitat Traian Ungureanu, intr-o conferinta de presa.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.