Transportatorii vor să scape de ţepari

Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) va publica din 1 ianuarie, pe site-ul propriu www.conr.ro, lista neagră a caselor de expediţii, a transportatorilor şi a clienţilor rău-platnici, pentru a-i proteja pe membrii asociaţiilor ce compun CNR (FORT, APTE, FTE etc.) faţă de fraudele la care se pretează anumite societăţi comerciale ce activează în sectorul transporturilor de mărfuri, anunţă un comunicat remis redacţiei din partea CNR şi pe care îl publicăm integral.

Până la publicarea listei, puteţi interactiona pe forumul CNR, la adresa: https://www.conr.ro/forum/index.php

“În piaţa de transport şi expediţii există sute de agenţi economici care nu îşi plătesc datoriile faţă de transportatori, case de expediţii ce activează fără forme legale sau transportatori fantomă care nu urmăresc altceva decât să-şi substituie identităţi ale unor operatorii legali, pentru a sustrage mărfuri.

Totodată, piaţa de transport mărfuri se confruntă cu clienţi care întârzie în mod deliberat efectuarea plăţilor sau pur şi simplu nu plătesc serviciile de transport, schimbând firmele de câteva ori pe an, pentru a li se pierde urma.

Cu toate că există un număr impresionant de autorităţi care ar putea să se implice în eradicarea fenomenelor ilegale din piaţa de transport, acestea nu fac altceva decât să ridice din umeri de fiecare dată, lăsând firmele de transport să se descurce singure.

ISCTR, ARR, Garda Financiară, ANAF etc. efectuează controale exclusiv la firmele cu acte în regulă şi doar pentru aspecte ce ţin de interesul financiar direct instituţional. Astfel, în Romania nu există, din pacate, niciun organism care să protejeze agenţii economici de fraude financiare.

Lista neagră va fi actualizata permanent pe baza datelor primite de la societăţile membre ce compun organizaţia CNR.

Până la publicarea listei pe site-ul CNR, aceasta este transmisă săptămânal membrilor, prin intermediul e-mail-urilor”.

Mayer Siegfried, secretar general CNR

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.