Veniturile Grupului Kuehne + Nagel au crescut în T1, în ciuda oscilațiilor puternice de pe piața valutară

În primele trei luni ale anului, Grupul Kuehne + Nagel și-a crescut câștigurile pentru aceasta perioadă cu 2% la 153 de milioane CHF, în timp ce cifra de afaceri netă a fost constantă iar profitul brut a scăzut usor comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.

Veniturile pentru aceasta perioada au crescut fata de primul trimestru al anului 2014 in ciuda relatiilor valutare dintre francul elvetian si euro care a afectat negativ rezultatul cu 7 procente.

tabel kuehne+nagel

Transport Maritim

Datorita concentrarii pe business-uri profitabile si datorita slabiciunii neasteptate a volumelor de pe pietele din Asia-Europa, volumul de containere a scazut usor in comparatie cu perioada din anul precedent (-0,7 %).

Cu toate acestea, Kuehne + Nagel a reusit sa imbunatateasca profitul brut pe TEU cu 2,2%, precum si rata de conversie de la 28,8% in anul precedent la 29,0%. EBIT a crescut cu 2,2 %.

Transport Aerian

Kuehne + Nagel a avut un inceput de 2015 foarte bun cu o crestere a tonajului de 7% fata de anul precedent. Grupul a castigat o cota semnificativa din exportul european si ocazional in contrast cu tendintele pietei – au crescut volumele de export din America de Nord si Asia.

Transportul aerian din America de Sud, Orientul Mijlociu si Africa a crescut cu aceleasi volume ca si in aceeasi perioada a anului precedent. Rata de conversie s-a imbunatatit de la 28,% in primul trimestru al anului 2014, la 30,8 %. EBIT a crescut cu 9,7 % față de anul anterior.

Transport Rutier

Evolutia pozitiva a rezultatelor a continuat desi cifra de afaceri neta a scazut cu 15,2%, datorita intreruperii anumitor proiecte si a ratelor mai mici, ca urmare a scaderii pretului la combustibil.

kuehne + nagel

Cu toate acestea, EBIT s-a imbunatatit de la 3 milioane de franci elvetieni in perioada din anul precedent la 4 milioane de franci elvetieni, datorita business-ului castigat in segmentele industriale targetate si a managementului strict al costurilor operationale.

Contract Logistic

Impulsul pozitiv in ceea ce priveste noile business-uri castigate s-a extins in primul trimestru al anului 2015 dar a incetinit, din cauza reducerii volumelor business-urilor existente cu clienti majori in Europa de West.

Puternicul franc elvetian a afectat intr-un mod disproportionat cifra de afaceri si dezvoltarea negativa a profitului brut.

Modificarile structurale si negocierile de pret cu clientii de contract logistic din Europa de Vest, precum si gasirea resurselor pentru cresterea organica a afectat rezultatul negativ.

EBIT-ul a scazut cu 9 milioane de franci elvetieni fata de perioada similara a anului precedent. “Dezvoltarea rezultatelor noastre este remarcabil pozitiva, avand in vedere fluxurile importului de marfuri in scadere catre Europa din cauza deprecierii monedei euro. In plus, puternicul franc elvetian a afectat negativ rezultatul. Vom continua strategia noastra de crestere profitabila”, a declarat dr. Detlef Trefzger, CEO al Kuehne + Nagel International AG.

Kuehne + Nagel  4

Cu aproximativ 63,000 de angajati in 1.000 de locatii din peste 100 de tari, Grupul Kuehne + Nagel (www.kuehne-nagel.ro) este unul din liderii mondiali a companiilor logistice.

Pozitia sa puternica pe piata sta in transporturile maritime, aeriene, rutiere si in contract logistic cu un mare accent in furnizarea serviciilor IT – servicii bazate pe supply chain management. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.