VREMEA: Cald până în noiembrie

Vremea va rămâne caldă până în luna noiembrie, în septembrie urmând să avem chiar o vară prelungită, cu temperaturi mai ridicate decât mediile climatologice în majoritatea regiunilor. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României. La capitolul ploi însă, prognoza arată că vom avea din belşug în octombrie şi noiembrie.

SEPTEMBRIE: Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice în sud-estul ţării şi, local, în regiunile sudice şi estice, iar în rest vor fi normale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sud-estice şi, local, în cele estice şi sudice. În restul teritoriului vor fi apropiate de normal, cu o tendinţă de excedent în centrul ţării.

OCTOMBRIE: Valorile termice vor fi peste mediile climatologice în sud-est şi, local, în regiunile sudice şi vestice, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normalul perioadei. Cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de excedent în cea mai mare parte a ţării.

NOIEMBRIE: Valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale, exceptând nordul, nord-estul şi local vestul ţării, unde se pot situa sub aceste medii. Precipitaţii vor fi excedentare în centrul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de mediile climatologice. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.