VREMEA până în 14 iunie: Maxime de 31 de grade

Meteorologii estimează pentru următoarele două săptămâni o vreme mai caldă decât în mod normal, cu maxime ce vor ajunge frecvent la 31…32 grade Celsius la umbră. Vor fi şi câteva ploi, dar slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

BANAT: În următoarele două săptămâni vremea va fi călduroasă în majoritatea zilelor, iar cel mai cald va fi în jurul datei de 9 iunie, când media maximelor termice se va situa în jurul valorii de 31 de grade. Temperaturile minime vor fi în creştere până joi dimineaţa, 4 iunie, când se vor atinge valori medii de aproximativ 15 grade, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele de 4 şi 5 iunie şi din nou din data de 9 iunie, dar vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse.

CRIŞANA: Regimul termic va fi în creştere până în 9 mai, când mediile maximelor se vor situa în jurul valorii de 31 de grade şi vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât în mod normal în prima decadă a lunii iunie. De miercuri, 10 iunie, temperaturile vor scădea uşor, dar mediile nu vor coborî sub 28 de grade. Valorile nocturne vor creşte treptat în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, apoi vor rămâne relativ constante, iar mediile vor fi de 14…15 grade.

Până la începutul săptămânii viitoare, doar cu totul izolat pot să apară ploi slabe, de scurtă durată, apoi probabilitatea creşte, însă aversele vor fi în general slabe cantitativ şi pe arii destul de restrânse.

TRANSILVANIA: Până în 4 iunie, vremea se va încălzi treptat, la medii de 28 de grade. Va urma o zi în care ele vor scădea uşor, apoi procesul de încălzire se va relua, până marţi, 9 iunie, când media maximelor termice va ajunge la aproximativ 29 de grade. După această dată se va reveni treptat la medii de 26…27 de grade, ca la începutul intervalului. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeaşi tendinţă, iar mediile vor oscila între 9 grade în prima zi şi 13 grade în dimineaţa zilei de 5 iunie.

În 4 iunie, dar şi între 9 şi 13 iunie, vor fi averse în general slabe cantitativ şi pe arii restrânse. În restul intervalului ploi de scurtă durată pot să apară cu totul izolat.

MARAMUREŞ: Temperaturi în creştere până în 9 iunie, când media maximelor va atinge 30 de grade, valoare mult mai ridicată decât ar fi normal la începutul verii. În zilele următoare ele vor începe să scadă uşor, dar vor rămâne încă ridicate faţă de mediile climatologice şi nu vor coborî sub 26 de grade. Noaptea vor fi la începutul perioadei 11 grade, apoi aproape 14 grade în dimineaţa de 10 iunie.

În 4 iunie şi între 9 şi 13 iunie, local vor cădea averse în general slabe cantitativ. În restul intervalului acestea vor fi posibile izolat.

MOLDOVA: Temperaturile se vor menţine peste mediile climatologice specifice perioadei, iar mediile lor vor avea oscilaţii între 26 de grade în 5 iunie şi în jur de 30 de grade în jurul datelor de 3 şi 9 iunie. Noaptea vor fi între 12 şi 15 grade în prima săptămână, apoi 14 grade.

Averse, în general slabe cantitativ, vor apărea local în 4 iunie şi pe arii restrânse după 9 iunie. În restul intervalului acestea vor fi posibile cu totul izolat.

DOBROGEA: Vremea va fi uşor mai caldă decât ar fi normal, cu 26…28 de grade Celsius ziua şi temperaturi în creştere noaptea, până la 17…18 grade.

Averse în general slabe cantitativ vor fi local în jurul datei de 4 iunie şi doar izolat în restul intervalului.

MUNTENIA: Vremea va fi călduroasă în majoritatea zilelor din interval, cu medii ale maximelor cuprinse între 28 şi 31 de grade. Noaptea vor fi 17 grade în 5 iunie, apoi 15 grade.

Vor fi averse, local, în jurul datei de 4 iunie, şi cu totul izolat în restul intervalului.

OLTENIA: Vremea va fi deosebit de caldă, cu maxime care vor depăşi frecvent 30 de grade, mai ales în 3 şi 4 iunie, dar şi după 7 iunie. Noaptea vor fi medii între 12 grade în prima zi de vară şi 16 grade în dimineaţa zilei de 5 iunie.

Probabilitatea mai mare de apariţie a averselor va fi în zilele de 4 şi 5 iunie, dar şi după 8 iunie, însă ele se vor semnala pe arii foarte restrânse şi vor fi în general slabe cantitativ.

LA MUNTE: Temperaturile vor creşte treptat până în 4 iunie, la maxime de 19 grade şi minime de 11 grade, apoi nu vor mai fi variaţii semnificative. Averse sunt posibile aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse pot apărea în jurul datei de 4 iunie şi în a doua jumătate a săptămânii viitoare.

Click pe Prognoza 1-14 iunie pentru a vizualiza temperaturile din fiecare zi şi noapte, în toate regiunile ţării. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.