Afacerile tip franciză de vânzări materiale de construcții, +71%

Afacerile tip franciză de vânzări materiale de construcții au crescut cu 71%, în prima jumătate a acestui an, comparativ cu perioada similară din 2022, potrivit platformei online Vindem Ieftin.

Cosmin Răileanu

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Platforma Vindem Ieftin, unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul vânzării online a materialelor de construcții și primul care a lansat un model de business de tip franciză, odată cu lansarea Depozitului Virtual, remarcă o creștere a interesului românilor pentru afacerile de tip franciză în domeniul în care activează. Dacă, în primele șase luni ale anului 2022, aproximativ 250 persoane erau interesate de a deschide un business de tip franciză în domeniul vânzării materialelor de construcții, în aceeași perioadă din 2023, Vindem-Ieftin a observat o creștere de peste 71% a numărului celor care doresc să deschidă o afacere de acest tip.

„Digitalizarea din ultimii ani a determinat mutarea activităților din mediul fizic în online, ceea ce a condus la o scădere a cheltuielilor. S-a dovedit că oamenii sunt mai eficienți și productivi atunci când lucrează remote, din confortul casei sau din orice alt loc doresc. De asemenea, există un interes crescut pentru afacerile ce presupun comerțul online, consultanță sau alte servicii. Modelul propus de noi, este singura franciză din domeniul materialelor de construcții care oferă șansa celor cu talent în vânzări de a-și dezvolta o carieră antreprenorială, de a fi autonomi și de a-și genera venituri direct proporționale cu nivelul de efort și implicare, dar în siguranță, pentru că investiția este minimă. Modelul de business funcționează cu succes de 9 ani și fiecare Depozit Virtual devine profitabil încă din prima lună datorită tranzacțiilor pe care le efectuează”, susține Cosmin Răileanu, CEO Vindem-ieftin.ro.

Dacă, pe parcursul anului 2022, compania a primit 496 de aplicații privind deschiderea unui Depozit Virtual, în primul semestru din 2023, numărul solicitărilor a ajuns la 350. Pentru a deschide un depozit clasic cu materiale este necesară o investiție care se încadrează între 50.000 si 200.000 de euro. În schimb, modelul de franciză Depozit Virtual are un cost de activare de 1.190 euro și exclude din start spațiile, angajații, stocurile și alte cheltuieli logistice.

În mod normal, industria materialelor de construcții este asociată cu bărbați, dar, odată cu tranziția către un model de business online, femeile reușesc cu mare succes să ofere consultanță la cel mai înalt nivel. Astfel, peste 64% dintre cei care au adoptat modelul de franciză Depozit Virtual sunt femei.

Modelul poate aduce venituri semnificative. În primele șase luni din 2023, cele 45 de Depozite Virtuale active au generat căștiguri facturate de către francizați de 778.800 de lei. Ținând cont de faptul că, din 1 iulie 2023, a crescut grila de comisionare pentru toate Depozitele Virtuale active la 45% și dacă s-ar păstra aceleași adaosuri, câștigurile facturate ar fi de 1,06 milioane de lei. 

A table with numbers and letters Description automatically generated

„Chiar dacă, contextul actual ar putea sugera o reducere de costuri prin micșorarea grilei de comisionare pentru Depozitele Virtuale, am decis să regândim grila pentru a scala rapid  acest concept unic în România, care demonstrează în fiecare zi că aduce valoare și echilibru clienților, furnizorilor, dar și un câștig remarcabil pentru cei mai buni vânzători din rețeaua noastră. Astfel, începând cu 1 iulie, fiecare Depozit Virtual activ primește o creștere de procent din adaos de la un maximum de 33% (din adaosul realizat) +1% (inscripționare mașină) la 45%, respectiv 2%. Orice vânzător poate câștiga cel puțin dublu față de cel mai bun salariu al lui actual. Ne dorin să îi atragem în ecosistemul nostru pe cei mai buni vânzători din România, iar taxa de activare a unui Depozit Virtual va crește începând cu 01.01.2024 la 2500 euro”, spune Cosmin Răileanu, CEO Vindem-ieftin.ro.

Compania și-a propus să extindă rețeaua de Depozite Virtuale la peste 200 de unități, în următorii 2 ani, iar cei mai buni dintre parteneri să aibă posibilități de a depăși venituri de 4.000 de euro/lunar. Cei care se alătură conceptului primesc know-how-ul companiei, traininguri și suportul întregii echipe. Comparativ cu alte modele de afaceri, Depozitul Virtual nu prezintă niciun risc. Cu timpul, cei mai buni vânzători au posibilitatea de a deveni mentori pentru Depozitele Virtuale din Start Up și de a primi un comision separat.

De asemenea, în primele șase luni ale anului 2023, s-au înregistrat cu 30% mai multe căutări de noi locuri de muncă, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut și, simultan, a crescut și apetitul pentru afacerile tip franciză, care a determinat deschiderea cu 30% a mai multor francize, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe francize au fost deschise în București, Brașov, Craiova, Iași, Bacău, Constanța și Timișoara, iar cele mai căutate domenii sunt HoReCa (fast-food, cafenele), servicii de consultanță sau magazine de proximitate. A deschide o afacere în franciză implică investiții cuprinse între 15.000 și 250.000 de euro. În plus, afacerea generează cheltuieli lunare precum chirie, utilități, marfă, angajați, echipamente, mentenanță etc. Succesul și profitul nu sunt garantate, acestea fiind influențate de orașul în care este deschisă afacerea și de dinamica pieței.

Despre Vindem-ieftin.ro

Vindem-ieftin.ro este primul market network de materiale de construcții din România ce funcționează pe bază de consultanță dedicată. Business-ul înființat în 2014 a avut o cifră de afaceri de 15 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.