Amânare: Noile restricții COVID intră în vigoare din 28 martie

Noile restricții COVID adopate de Guvern, în ședința din 25 martie, vor intra în vigoare cu două zile mai târziu decât termenul anunțat inițial, adică începând din 28 martie.

Este vorba despre interzicerea circulației persoanelor între orele 20.00-05.00 și închiderea magazinelor la 18.00, în weekend (vineri, sâmbătă și duminică), în cazul în care rata de infectare cu noul coronavirus depășește 4 cazuri la 1.000 de locuitori.

La o incidență de peste 7 la mie, aceste interdicții se aplică și în restul săptămânii.

„Astăzi se va publica hotărârea în Monitorul Oficial, însă, având în vedere timpul scurt pe care l-ar avea operatorii economici la dispoziție să se pregătească, am avut o discuție cu domnul Arafat și am stabilit ca aceste măsuri să fie aplicate de duminică, 28 martie”, a anunțat premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Totodată, Grupului de Comunicare Strategică, a transmis:

„Noile măsuri sunt raportate la incidență, fapt pentru care după publicarea HG în MOf, în cursul acestei după-amiezi, comitetele județene pentru situații de urgență urmează să constate încadrarea în limitele incidenței, în termen de 48 de ore. Acest lucru se petrece pe baza datelor transmise de DSP-uri, pentru fiecare localitate, comitetelor pentru situații de urgență. În consecință, toate măsurile care se raportează la incidență din acest HG vor intra în vigoare începând de duminică, și nu doar o parte dintre acestea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.