Angajații CNAB, în șomaj tehnic

Aproape 60% dintre angajații Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB)  intră, pe rând, în şomaj tehnic, de la 1 iulie, informează instituția. Cei mai mulţi dintre cei 800 de salariați activi (din totalul de 1.370) intră în șomaj tehnic pentru o perioadă de patru săptămâni, iar o parte, pentru două săptămâni.

Consiliul de Administraţie al CNAB a aprobat, în şedinţa din 22 iunie, implementarea măsurii şomajului tehnic începând cu data de 1 iulie 2021, pentru o perioadă de 2 luni.
 
Decizia a fost luată având în vedere situaţia financiară a CNAB şi rezultatele pe primele cinci luni ale anului 2021.
 
„800 de angajaţi, din totalul de 1.370 activi, vor intra pe rând în şomaj tehnic, cei mai mulţi dintre ei pentru o perioadă de patru săptămâni iar o parte pentru două săptămâni. Măsura şomajului tehnic va fi implementată astfel încât impactul asupra pasagerilor să fie nesemnificativ”, mai arată compania.
 
În prezent, traficul aerian de pasageri, deşi în creştere, se situează la 40% faţă de nivelul din 2019.
 
Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei – „Henri Coandă” Otopeni și „Aurel Vlaicu Băneasa -, speră să revină pe profit în acest an.
 
Astfel, CNAB estimează un rezultat brut pozitiv în valoare de 207.390 lei, după pierderile de 136,1 milioane lei din 2020, şi vrea să atingă venituri totale de 540,14 milioane lei în acest an.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.