Hexing investește într-o facilitate în cadrul Timișoara I Industrial Park

Hexing investește masiv într-o facilitate de 8.000 mp, generând peste 100 de locuri de muncă de înaltă valoare, în cadrul Globalworth Timișoara Industrial Park I, consiliați de CBRE.

Investiția contribuie activ la dezvoltarea rețelei inteligente din Europa, Smart Grid 2.0.

Precizările transmise ZIUA CARGO:

Noul sediu al Hexing Technologies Europe, o filială a grupului Hexing și lider în furnizarea de soluții de energie verde, găzduit de parcul industrial din vecinătatea Aeroportului Timișoara, reprezintă un centru de inovație, care va permite extinderea serviciilor de energie digitală ale Hexing în întreaga Europă. Parte din viziunea pe termen lung a Hexing de a construi o lume mai ecologică, unitatea de ultimă generație vă servi drept centru de excelență pentru producerea de soluții avansate de contorizare inteligentă, inclusiv sisteme inteligente de contorizare a energiei electrice și a apei, soluții de automatizare a distribuției, invertoare solare, baterii și încărcătoare pentru vehicule electrice.

Jessica Fan

Jessica Fan, Senior Vice President in cadrul Hexing, a declarat cu privire la această investiție: „Punerea în funcțiune a unei unități în România se înscrie în strategia pe termen lung a companiei noastre care urmărește construirea unei lumi mai ecologice. Suntem mândri să contribuim concret la dezvoltarea digitală a sistemelor energetice inteligente din Europa și să sprijinim comunitatea locală prin crearea de locuri de muncă valoroase. Ne aflăm de altfel în acest moment în plin proces intens de recrutare.” 

Timisoara I Industrial Park, parcul industrial deținut și operat de Globalworth, este situat strategic în apropierea aeroportului internațional și oferă clădiri cu un nivel tehnologic ridicat destinate producției, depozitării și operațiunilor logistice. În prezent, este închiriat practic în exclusivitate, și găzduiește companii precum Continental, Litens Automotive, Valeo, Coca-Cola și, de acum, Hexing România, existând posibilitatea ca în viitor să găzduiască încă 28,5 kmp GLA prin extindere.

Mihai Zaharia

„Comunitatea noastră nu numai că devine mai puternică prin Hexing, dar își dezvoltă continuu standardele privind condițiile de muncă. Cu această unitate de ultimă generație, definim viitorul spațiilor și caracteristicilor I&L, iar acest lucru se aliniază ideal cu angajamentul nostru privind inovarea, durabilitatea și satisfacția clienților, care vizează stabilirea de noi standarde în sectorul logistic și industrial”, a adaugat Mihai Zaharia, head of Investments Romania si Group Capital Markets dDirector in cadrul Globalworth.

Unitatea Hexing, care se bazează pe respectarea principiilor livrării locale, a serviciilor locale și a lanțului de aprovizionare complet, este programată să înceapă operațiunile în al doilea trimestru al anului 2024. Se anticipează că facilitatea va genera oportunități de angajare de mare valoare, cu sprijinul guvernului local prin inițiative de ajutor de stat menite să încurajeze crearea de locuri de muncă. Colaborarea dintre Hexing Technologies Europe SRL si autoritati este un exemplu de viziune comună prin care se stimulează creșterea economică și se încurajează inovarea tehnologică în regiune.

Proiectul a fost posibil și datorită sinergiilor deosebite dintre parteneri, printre care se numără CBRE România, care a consiliat Hexing cu privire la amplasarea optimă a fabricii, valorificând la maximum combinația unică de expertiză internațională cu cunoașterea profundă a pieței și a actorilor locali, și Invest Romania, „ghișeul unic” pentru investitorii străini, care asistă și consiliază companiile internaționale pentru implementarea proiectelor în țară, parte a Agenției Române pentru Investiții și Comerț Exterior.

Mădălin Aresmerițoaie

„Timișul este poate cea mai căutată piață de către jucătorii din energie, care au ajuns la un nivel de maturitate ce necesită deja facilități de producție, nu doar terenuri energetice. Sectorul de producție este în creștere, revenind la ritmul de dinainte de pandemie, un semn privind stabilitatea României – în 2023 înregistrăm pentru acest sector 18% din totalul activității de leasing. Ne bucurăm că am proiectat cel mai bun scenariu pentru Hexing, ajutându-i să identifice locația optimă atât din punct de vedere al dimensiunii actuale, cât și al creșterii preconizate în următorii ani”, a explicat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Consultant Industrial & Logistics Services, responsabil pentru piața Vest/Nord-Vest la CBRE România.

Înființarea acestei unități se conformează cu directiva ANRE 2019-2028 a autorității de reglementare din România privind dezvoltarea contoarelor inteligente, lucru care subliniază și mai mult contribuția Hexing la progresul rețelelor inteligente Europe Smart Grid 2.0. 

Prin înființarea acestei unități, Hexing Europe va crea un parteneriat strâns cu partenerii locali. Această colaborare va permite companiei Hexing Technologies Europe SRL să ofere un sprijin îmbunătățit atât în faza de pre-vânzare, cât și în cea de post-vânzare, contribuind la soluții de integrare impecabile în România și în alte țări din Uniunea Europeană. În plus, capacitățile avansate de producție ale unității vor asigura termene de livrare mai scurte, răspunzând astfel cerințelor pieței locale și nu numai.

Cel mai mare hub logistic regional însumând 1,7 milioane de metri pătrați moderni de spatii logistice si industriale, subpiața Vest / Nord-Vest găzduiește prin intermediul unor orașe importante precum Timișoara și Cluj-Napoca atât dezvoltatori cât și chiriași de renume internațional, beneficiind de proximitatea graniței de vest a țării. Forța de muncă calificată și poarta de acces către Europa de Vest, face ca zona Vest / Nord-Vest să fie cea mai căutată subpieță regională de către dezvoltatori și investitori.

Județul Timiș deține cea mai mare pondere a stocului industrial modern la nivel regional și găzduiește numeroase facilități de producție, logistică și depozitare, unde dezvoltatorii valorifică combinația creată de locația strategică, infrastructura și forța de muncă calificată, iar 87% din stocul modern este de clasă A. De asemenea, partea de Vest / Nord-Vest a țării va fi cel mai mare beneficiar al viitoarelor livrări de spatii industriale si logistice, respectiv 45%, urmată de București cu 32% și de regiunea Est / Nord-Est cu 14% din totalul.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.