Ministerul Educaţiei a transmis banii pentru transportul elevilor

La trei săptămâni de la declanșarea protestelor elevilor navetiști rămași fără transport în 19 județe, Ministerul Educaţiei a transmis Inspectoratelor şcolare, în 31 ianuarie, deschiderile de credite „în sumă de 51.993.212 de lei, pentru plata  către operatorii de transport care au eliberat abonamente gratuite de la data începerii  anului şcolar, dar şi pentru sumele forfetare către elevi, în limitele de cost stabilite prin hotărâri ale Consiliilor judeţene”.

Decizia a fost luată în urma intrării în vigoare a HG 1337/2023 de modificare şi completare a HG 810/2023 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport pentru elevi.

Acești bani reprezintă atât restanţele aferente anului 2023, cât şi solicitările primite de la Inspectorate, pentru luna ianuarie 2024. „Începând cu data de 1 februarie, se aplică soluţiile identificate pentru asigurarea transportului elevilor atât prin eliberarea abonamentelor gratuite, cât şi prin sume forfetare, iar Ministerul Educaţiei va asigura fluxurile financiare necesare pentru ca fiecărui elev să-i fie asigurat dreptul la educaţie”, precizează reprezentanții ministerului.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.